Sveštenici spaljivali knjige u kojima su „zle sile“ (FOTO)

Tanjug

ponedeljak, 01. 04. 2019. u 20:30

Свештеници спаљивали књиге у којима су „зле силе“ (ФОТО)

Foto Tanjug-AP

Sveštenici katoličke parohije u severnoj Poljskoj spaljivali su knjige, uključujući i seriju knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru, i druge stvari za koje njihovi vlasnici tvrde da su u njima zle sile
Sveštenici katoličke parohije u severnoj Poljskoj spaljivali su knjige, uključujući i seriju knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru, i druge stvari za koje njihovi vlasnici tvrde da su u njima zle sile.


Slike spaljivanja koje se odigralo u nedelju u Gdanjsku objavila je na Fejsbuku katolička fondacija koja koristi nekonvencionalne metode verskog rada, prenosi AP.


Ta fondacija je navela da je spaljivanje knjiga trebalo da upozori pripadnike parohije na loše uticaje koji "potiču od magije i okultnog".


PROČITAJTE JOŠ: Hrvati spalili 3 miliona knjiga srpskih pisaca


Na fotografijama na Fejsbuku vide se knjige u plamenu, okupljeni pripadnici parohije, te sveštenik i njegovi pomoćnici koji sve to posmatraju.


U komentarima na Fejsbuku spaljivanje knjiga se osuđuje, te podseća da se to desilo i u nacističkoj Nemačkoj pre Drugog svetskog rata.


foto Fejsbuk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Рашо

01.04.2019. 20:51

Да смо то ми урадили, тј. СПЦ, бомбардовали би нас поново у року од два сата!

Љиљана

01.04.2019. 23:43

Примитивно! Шта је следеће? Лов на вештице??

Nislija

01.04.2019. 23:55

Ali me ova inkvizicija nad knjigama uopste nije iznenadila !!! Pa oni su zive ljude, koji miske drugacije spaljivali a nece knjige ! Papizam nece da kaznjava svoje pedofile ali knjige hoce ! Bozeeeee, daj jedan meteor, ali precizan, mooolim te !