Odbor dao saglasnost na pravilnike o radu nezavisnih organa

Tanjug

ponedeljak, 25. 03. 2019. u 14:31

Одбор дао сагласност на правилнике о раду независних органа

Ilustracija / Foto Z. Jovanović

Skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo je danas saglasnost na pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Agenciji za borbu protiv korupcije i kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Skupštinski Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo je danas saglasnost na pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Agenciji za borbu protiv korupcije i kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Po novom pravilniku Agencije za borbu protiv korupcije, predviđeno je 126 sistematizovanih radnih mesta i 162 zaposlena, rekao je na sednici direktor te agencije Dragan Sikimić.

PROČITAJTE JOŠ -  Uskoro nacrt Zakona o sprečavanju korupcije

On je rekao da agencija trenutno, uz njega i zamenika direktora, ima 83 zaposlena i dodao da je popunjenost radnih mesta neadekvatna.

Poverenica Brankica Janković objasnila je da je razlog donošenja novog pravilnika o sistematizaciji zakonska obaveza svih nezavisnih organa kako bi se uskladili sa izmenama zakona o državnim službenicima.

Ona je istakla da je u novom pravilniku broj osnovnih i posebnih radnih jedinica ostao nepromenjen, a da je izvršena preraspodela izvršilačkih radnih mesta, racionalizacija jedinica, da je smanjen broj radnih mesta rukovodilaca i da su ti poslovi sistematizovani.

Kako je rekla, broj sistematizovanih izvršnih mesta je ostao nepromenjen - 60, a da je, pored nje, zaposleno 39 državnih službenika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije