Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je poruku sirijskom kolegi Bašaru al Asadu u kojem ga je pozvao na unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje mira u Siriji, saopštio je u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Poruka je bila posvećena bilateralnim rusko-sirijskim odnosima, kao i procesu uspostavljanja diplomatskog i političkog primirja u Siriji. To je sve što mogu da vam kažem", rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li je u Putinovom pismu Asadu pominjena situacija u Idlibu, javio je Tass.

Pročitajte još - SASTANAK PUTINA I ASADA: Čestitke sirijskom predsedniku na uspesima u borbi protiv terorizma


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu bio je 19. marta u radnoj poseti Siriji, gde je u Damasku razgovarao sa Asadom i uručio mu Putinovo pismo.

Kako je ranije saopštilo rusko ministarstvo odbrane, Šojgu i Asad su razgovarali o pitanjima vezanim za rat protiv terorizma u Siriji, postkonfliktnom uspostavljanju mira i bezbednosti na Bliskom istoku.

Tokom susreta je bilo reči i o povratku raseljenih na svoja ognjišta, kao i o humanitarnoj pomoći, saopštilo je rusko ministarstvo.