Amerikanci prave letelice koje imitiraju ruske „suhoje“

NovostiOnline

sreda, 20. 03. 2019. u 21:48

Американци праве летелице које имитирају руске „сухоје“

Foto Depositphotos

Ratno vazduhoplovstvo SAD traži potencijalne izvođače za pravljenje vazdušnih meta koje će oponašati „protivničke avione“, prenosi televizija RT, pozivajući se na odgovarajući dokument
Ratno vazduhoplovstvo SAD traži potencijalne izvođače za pravljenje vazdušnih meta koje će oponašati „protivničke avione“, prenosi televizija RT, pozivajući se na odgovarajući dokument.

U dokumentu se ističe da je takav zahtev povezan sa „raznim pretnjama širom sveta“, kao i sa smanjenjem vojnog budžeta SAD.

Takođe se dodaje da mete, koje će imitirati ruske avione Su-57 i kineske J-20 i FC-31, treba da budu daljinski kontrolisane i sposobne za samostalno sletanje, kao i poletanje nakon kontakta sa slanom vodom.

„Mete koje će se uništavati moraju da budu u stanju da šalju odgovarajuće (J-20, Su-57) radio i elektronske signale“, ističe se u dokumentu.

Osim toga, do trenutka potpunog uništenja životni vek meta bi morao biti minimalno deset letova.

Foto Print screen Youtube

Su-57 je višenamenski lovac pete generacije, predviđen za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i vodenih meta, uz korišćenje sistema protivvazdušne odbrane. Vazdušno-kosmičke snage Rusije će ove godine dobiti prvu seriju takvih aviona.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

NEK SE OBRATE STOLARIMA U PAZOVI

20.03.2019. 22:21

STOLARI SU PRAVILI MAKETE 1999. GODINE, a NATO-vci (nacisti) sopali rakete na te makete.

Anarhista

21.03.2019. 04:13

Империјализам је једини исправни пут руски. Кад већ Срби нису способни.

Roki

21.03.2019. 08:38

Koja smeska pa preko radara moze na 500 km da prepozna o kojoj se letelici radi .Ovi Amerikanci su smesni kao deca u obdanište.