Izraelska krajnje desna stranka "Hayamin Hehadash" objavila je video za izbornu kampanju u kojoj se ministarka pravosuđa u elegantnom odelu prska parfemom naziva "Fašizam", izazvavši time pravu eksploziju na društvenim mrežama.


Ministarka Ajelet Šaked se tom kontroverznom reklamom uključila u onlajn izbornu kampanju. Političke reklame na televiziji su u Izraelu dozvoljene samo dve nedelje uoči izbora 9. aprila te su se stranke i kandidati uveliko okrenuli internetu.


Agencije prenose da reklama veoma podseća na satirični skeč glumice Skarlet Johanson iz 2017. u popularnom šou "Saturday Night Live" kada je odglumila Ivanku Tramp koja reklamira parfem "Complicit" (Saučesnice).


Reklama ministarke Šaked, druge na listi stranke Nova desnica, privukla je veliku pažnju i dosad je pregledana više stotina hiljada puta.


PROČITAJTE JOŠ: Dvadesetak stranih umetnika bojkotovalo izraelski muzički festival


Fotogenična ministarka zavodnički šapuće fraze poput "reforma pravosuđa", "odvajanje vlasti", "obuzdavanje Vrhovnog suda" kako bi izvrgla ruglu optužbe za fašizam njenih kritičara.


Na kraju videa posegne za bočicom parfema "Fašizam" kako bi se naparfemisala.


"Za mene, to je parfem demokratije", sarkastično je zaključila Šaked. Ali, ocenjuju agencije, nije sigurno da su svi shvatili šta je želela da poruči, prenosi "index.hr".(nezavisne.com)