VEŽBA ZA RUSKI NAPAD: Američki vojnici stižu u Berlin

Beta

utorak, 19. 03. 2019. u 17:28

ВЕЖБА ЗА РУСКИ НАПАД: Амерички војници стижу у Берлин

Ilustracija / Foto Ap

Američka komanda za Evropu je saopštila da je 350 vojnika iz Prve oklopne divizije stiglo u Berlin, kao deo grupe od 1.500 vojnika koja će doći ove nedelje
Stotine američkih vojnika su danas počele da stižu u Berlin u okviru prvog testa strategije brzog angažovanja koja treba da ojača prisustvo NATO u istočnoj Evropi u slučaju ruskog napada ili drugih hitnih situacija.

Pročitajte još:
AMERIČKI STRATEZI O RATU SA RUSIJOM: Svaki put bi nam baze završile u plamenu, a brodovi na dnu mora

Američka komanda za Evropu je saopštila da je 350 vojnika iz Prve oklopne divizije stiglo u Berlin, kao deo grupe od 1.500 vojnika koja će doći ove nedelje.

Oni idu u Poljsku, gde će se povezati s tenkovima i drugom teškom opremom koja se doprema iz Holandije.

Pročitajte još:
Razmeštanje bombardera na Krimu — odgovor na rakete u Rumuniji

Oni će potom učestvovati u manevrima s poljskim vojnicima.

Ideja strategije "dinamične upotrebe snaga" je da "brzo poveća broj borbeno sposobnih trupa" u Evropi kada za to ima potrebe.

SAD, Kanada, Nemačka i Velika Britanija već predvode jedinice veličine bataljona u Poljskoj, Letoniji, Litvaniji i Estoniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

KOLIKO CE MONTENEGRO POSLAT VOJNIKA

19.03.2019. 18:01

JEDNOG ILI DVOJICU? Poljska ce biti prva i sledeca u evropi, koja ce osetit sta znaci A-Bomba, zaigrali su se naveliko, misle da ih Vijcek cuva s neba.

maniks

19.03.2019. 18:08

Koji je ovo cirkus , koga mogu da uplase 1500 klovnova, medjutim ako im se pridruze do dva vojnika iz Crnje Gore e to ce onda biti sila koja ne samo da ce uzdrmati Rusiju vec i Kinezi mobilisace sve raspolozive snage sto je sigurno sigurno.

Dragan

19.03.2019. 20:58

Ha ha ha. Pa kineska redovna vojska ima više ljudi nego evropa stanovnika. Plus tehnika i naoružanje. Pa plus Rusija, Indija, itd... Pa nije ovo vreme indijanaca koje su zavadili pa zavladali.Naš Kalemegdan je stariji od amerike.Amer baš žešće prsli. A i EU uz njih.

Mikiboy

19.03.2019. 22:36

Vezbaju u slucaju napada Rusa.Pa sta vezbate u Berlinu jer ako Rusi napadnu bice to Pentagon na prvom mestu.