PUTOVANjE KOJE JE SVE PROMENILO: Kako je fitnes trener postao surovi masovni ubica

Novosti online

petak, 15. 03. 2019. u 20:41

ПУТОВАЊЕ КОЈЕ ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИЛО: Како је фитнес тренер постао сурови масовни убица

AP Photo / Brenton Tarant

Brenton Tarant (28), počinilac terorističkog napada na dve džamije u Novom Zelandu, pohađao je srednju školu u Graftonu, a potom se 2009. zaposlio kao lični trener u fitnes centru „Big River džim“
AUSTRALIJANAC identifikovan kao Brenton Tarant (28), počinilac terorističkog napada na dve džamije u Novom Zelandu u kojem je ubijeno najmanje 49 osoba, dok je više desetina povređeno, detinjstvo je proveo u Graftonu, malom gradu na severu Novog Južnog Velsa u Australiji.

Njegov otac je bio profesionalni sportista koji je iza sebe imao 75 triatlona, a umro je od raka 2010. sa samo 49 godina. Tarant je pohađao lokalnu srednju školu, a potom se 2009. zaposlio kao lični trener u fitnes centru „Big River džim“ gde je radio do 2011. godine.

Šefica teretane Rejsi Grej izjavila je sa TV mrežu Ej-Bi-Si da je Tarant bio jako disciplinovan, hranio se zdravo i strogo poštovao režim vežbanja, a kada je dao otkaz putovao je svetom.

PROČITAJTE JOŠ - RUSKI EKSPERT ANALIZIRA: Ko je zaista odgovoran za tragediju na Novom Zelandu

„Bio je jako predan vežbanju, ali i učenju drugih. Sam se posvetio teretani da bi dobio dozvolu za ličnog trenera i trenirao druge. Bio je jako dobar u tome. A kad kažem da je bio predan, bio je predan puno više od ostalih ljudi. U teretani je provodio puno vremena, dizao tegove. Učestvovao je u programu besplatne fizičke aktivnosti za siromašniju decu u zajednici i to ga je veoma radovalo“, ispričala je Grejova, preneo je zagrebački „Jutarnji list“.

Ona je dodala da s njim nikad nije pričala o političkim ili verskim stavovima, te da ga nije nikad čula da drugima priča o tome.

„Iz uopštenih razgovora o životu koje smo vodili, nije mi se činio kao neko ko ima ekstremne stavove niti bilo kakav interes u tome. Znam da je puno putovao otkako je napustio Grafton. Išao je na druge kontinente. Znam da je bio u raznim zemljama i doživljavao razna iskustva, pa bih rekla da se na tim putovanjima njemu nešto dogodilo“, navela je Grejova.

Tarant je boravio u Evropi, a bio je i u jugoistočnoj i istočnoj Aziji. Između ostalog bio je u Severnoj Koreji gde se fotografisao zajedno s grupom turista.

Opisao se kao „običan beli muškarac iz obične, radničke porodice s niskim primanjima“. Na porodičnoj fotografiji, koju su objavili australijski mediji, Tarant je još beba s plavom kovrdžavom kosom, u tatinom naručju.

Grejova je otkrila i da Tarantu otac umro kada je završavao srednju školu, a da od bliže porodice ima majku i sestru. Australijski premijer Skot Morison je ranije potvrdio ranije da je Tarant državljanin Australije i izjavio da je u pitanju nasilan, ekstremno desni terorista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dačo

15.03.2019. 21:53

ako nije imao velika primanja kako je mnogo mogao putovati,kurir nečiji je bio

Ivan Zgrozeni

15.03.2019. 22:18

И ја сам путовао у те делове света и дошао до неких закључака али никада не бих због тога пуцао у невине људе. На основу тих искустава схватио сам колико је наша култура и наша религија супериорна и тиме се поносим.