Kačinjski obećava veća socijalna davanja na početku kampanje

Tanjug

23. 02. 2019. u 18:52

Качињски обећава већа социјална давања на почетку кампање

Jaroslav Kačinjski / Foto EPA

"Osoba čiji su džepovi prazni nije slobodna. Mi punimo te džepove onoliko koliko je moguće ", rekao je on svojim pristalicama, javio je Rojters
Lider vladajuće poljske partije Jaroslav Kačinjski danas je obećao da će povećati socijalna davanja na godišnjem nivou i do 10 milijardi dolara za porodice sa decom, penzionere i transportnu infrastrukturu, započevši tako stranačku kampanju uoči ključnih izbora kasnije ove godine.


U govoru na konvenciji stranke, Kačinjski je najavio jačanje socijalnog programa svoje desničarske Partije prava i pravde, koja uživa najveću podršku javnosti od dolaska na vlast 2015. godine, preneo je AP.


"Osoba čiji su džepovi prazni nije slobodna. Mi punimo te džepove onoliko koliko je moguće ", rekao je on svojim pristalicama, javio je Rojters.


Ankete, ipak, pokazuju da bi ova stranka mogla izgubiti od ujedinjene opozicije na izborima za Evropski parlament u maju, kao i na izborima za nacionalni parlament na jesen.


Najmoćniji poljski političar Kačinjski suočen je i sa optužbama za umešanost u korupciju i nezakonito učešće u poslovnim pregovorima, navodi AP.


On je obećao da će povećati pomoć za porodice kako bi obuhvatila svako dete, kao i da će ukinuti poreze za mlade zaposlene i povećati davanja za penzionere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije