Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji državljanin BiH ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju državljanku Srbije, potom sebi pucao u glavu.


I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice - žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na sredu. Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.


Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J, državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana u 21.20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerke, a potom pokušao samoubistvo.


PROČITAJTE JOŠ: PUCNjAVA U BEČU: Jedna osoba ubijena, druga ranjena; Napadači na „jednom od slovenskih jezika“ vikali „Brate, brate“?


Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.


- Zločinu je prethodio spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dve čaure. Državljanin BiH je ilegalno posedovao oružje - rekao je portparol policije Paul Eidenberger.


Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je celo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mestu zločina, bilo je mnogo svedoka koji su ispitivani tokom noći.


Zločin je aktuelizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.


(Radio Sarajevo)