Admiral SAD zadužen za Venecuelu: Sa Rusijom je sve moguće, ponaša se kao ranjeni medved

Tanjug

nedelja, 10. 02. 2019. u 09:50

Адмирал САД задужен за Венецуелу: Са Русијом је све могуће, понаша се као рањени медвед

Kreg Foler / twitter.com/Southcom

U intervjuu za "Glas Amerike" Foler je ocenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medved" koji se bori protiv demokratskih interesa u regionu
Mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima, izjavio je da SAD ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli.

U intervjuu za "Glas Amerike" Foler je ocenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medved" koji se bori protiv demokratskih interesa u regionu.

"Mislim da je sa Rusijom sve moguće. Videli smo šta su uradili u Siriji i mislim da moramo da budemo spremni za sve što bi moglo da se dogodi u budućnosti", kazao je Foler.

Upitan šta se očekuje od vas kada je reč o situaciji u Venecueli, za kakve se opcije sprema Južna komanda američke vojske, Foler je odgovorio da se "koncentrišu na podršku političkom i diplomatskom rešenju".

"A, kao što se može i očekivati od vojnog komandanta, radimo na tome da obezbedimo da su američki građani, diplomate i imovina bezbedni, i na to su usredsređeni naši napori", rekao je američki admiral.

Na konstataciju novinarke da je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da postoje u Venecueli postoje aktivne ćelije stranih boraca koji su ratovali u Siriji, Foler je poručio da je "duga, zloćudna ruka Irana je svuda širom sveta, a njihov surogat, libanski Hezbolah, je na samom kraju te ruke".

Na pitanje da li to znači da oni jesu u Venecueli, admiral je kazao da "ima apsolutno poštovanje prema državnom sekretaru".

"On ima duboka moralna uverenja i govori istinu", rekao je Foler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Мр Радомир Шћепановић

10.02.2019. 16:46

@Novi - Југославији,па Србији

Čika Velja

10.02.2019. 10:30

Ne bih bas rekao gosp. Foler da se ponasa kao ranjeni medved?! Pre bih rekao da se ponasa kao drugi Kralj planete koji je seo na svoje prestolje...a vi kao prvi to naravno ne mozete da dozvolite! Konkurencija za vas ne sme da postoji,ali eto...svasta ce jos da se izdesava!!!

Grof

10.02.2019. 10:47

Rusija jeste medved, i to polarni u najboljoj snazi! A SAD je kao napaljeni tvor, zaskace koga moze i ostavlja smrad iza sebe!

знамо ми њих, вееелики су то разбојници

10.02.2019. 11:03

Ако је Русија рањени медвед, онда је Америка хијена, жељна крви.

Maрко

10.02.2019. 13:42

Фашистичку империју хвата очај јер сви виде да су као рањена звер. Треба неко да забије глогов колац да се не повампире.

Хајдук Раде

10.02.2019. 14:57

Тај исти "рањени медвед" очитао вам је лекцију војне моћи и способности у Сирији.

Миле Боровиште

11.02.2019. 17:47

A sto mi je drago sto su amerikanci toliko nervozni zbog Rusije koja I'm ocita lekciju u Siriji a Sada ce today bude u Venecueli,pa ti Admirals bleji tako nesposoban.

Миле Боровиште

11.02.2019. 17:51

Zalim Ameriku, tone li tone.A Ruski polarni Medved polako ali sigurno grabi ka najvecim tronu.