Premijer Izraela Benjamin Netanijahu potvrdio je danas da je Izrael u prethodnih 36 sati napao mete u Siriji.

"U prethodnih 36 sati izraelsko Ratno vazduhoplovstvo napalo je mete u Siriji. Izraelske odbrambene snage napale su mete iranskog pokreta Hezbolah. Ovi napadi potvrđuju da smo odlučni da delujemo protiv Irana u Siriji", rekao je Netanijahu, prenosi TAS S.

Sirijske vlasti poslale su pismo Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojem zahtevaju od tog tela da osudi raketne napade koje je Izrael izveo na Damask, izvestila je danas sirijska novinska agencija SANA.

Prema izveštaju te agencije, u pismu piše da su izraelski napadi imali za cilj da "produže krizu u Siriji i teroristički rat protiv Sirije i da podignu moral njihovih agenata u preostalim terorističkim džepovima", prenosi Tas s.

Prethodno je jedan vojni zvaničnik kazao da je predgrađe Damaska bilo pod napadom raketa koji su izvele vazdušne snage Izraela iz susednih oblasti u Iranu.

Ruska agencija je prethodno prenela da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila nekoliko raketa iznad Damaska, kao i da su eksplozije mogle da se čuju u sirijskoj prestonici.

Rojters je preneo navode sirijske državne novinske agencije da su sirijske snage oborile "većinu izraelskih raketa" ispaljenih na predgrađe Damaska iz izraelskih borbenih aviona.

Takođe je navedeno da je "izraelska agresija ograničena" na napad na jedno skladište na aerodromu u Damasku.