JAKA EKSPLOZIJA U FRANCUSKOJ PRESTONICI: Gas u Parizu ubio dva vatrogasca (FOTO+VIDEO)

Goran Čvorović

12. 01. 2019. u 09:50

ЈАКА ЕКСПЛОЗИЈА У ФРАНЦУСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Гас у Паризу убио два ватрогасца  (ФОТО+ВИДЕО)

twitter.com/JBMontarnier

Stravična eksplozija potresla danas francusku prestonicu dok su proveravane instalacije u jednoj pekari

PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"


STRAVIČNA eksplozija potresla je jutros Pariz. Vlasti su brzo odagnale strahovanja da je reč o terorističkom napadu - ispostavilo se da je detonaciju izazvala gasna instalacija. Dva vatrogasca su poginula, dvanaest osoba je teško povređeno, a 37 lakše.

Tri osobe su se juče po podne nalazile u kritičnom stanju. Vlasti su najpre saopštile da je poginulo četvoro ljudi, ali su kasnije korigovale bilans.

Do eksplozije je došlo u pekari i restoranu u ulici Treviz u Devetom arondismanu. Vatrogasci su pozvani zbog curenja gasa u 8.37, a detonacija je odjeknula petnaestak minuta posle početka njihove intervencije.

Eksplozija je bila strašna. Svuda naokolo nalazili su se uništeni i prevrnuti automobili, razvaljeni izlozi, krš i šut, dok je vatra zahvatila prizemlje i prvi sprat zgrade u kojoj se dogodila nesreća. Prozori i izlozi su polomljeni na nekoliko obližnjih zgrada, dok su na ulici ležali ošamućeni i povređeni ljudi kojima je pružana prva pomoć.

Sve je izgledalo kao da je bačena bomba razorne snage. Koliko je udar bio jak, potvrdili su i stanari okolnih zgrada, koji su izjavili da su u prvom trenutku pomislili da je reč o zemljotresu.

Unesrećenima je pomoć pružalo 270 spasilaca, dok su vlasti pozvale građane da zaobilaze ovaj sektor. Na mesto nesreće otišli su premijer Eduar Filip, ministar unutašnjih poslova Kristof Kastaner i gradonačelnica Pariza An Idalgo.twitter.com/JBMontarnier
twitter.com/JBMontarnier

Foto Tanjug-AP
Foto Tanjug-AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

* КОМЕНТАР *

12.01.2019. 12:24

Класична намештаљка!!! Сада ће ванредно стање, што значи забрана окупљања а самим тим и гушење протеста жутих прслука!!!