Tramp preti ukidanjem subvencija DŽeneral motorsu zbog otpuštanja

Beta

27. 11. 2018. u 21:58

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će "ukinuti sve subvencije" automobilskom gigantu DŽeneral motorsu

Трамп прети укидањем субвенција Џенерал моторсу због отпуштања

Foto Tanjug / AP

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će "ukinuti sve subvencije" automobilskom gigantu DŽeneral motorsu (GM), koji je izazvao njegov bes najavom o zatvaranju više hiljada radnih mesta u politički važnim američkim državama.

"Vrlo sam razočaran DŽeneral motorsom. SAD su spasle DŽeneral motors i to im je hvala. Razmatraćemo ukidanje svih subvencija, uključujući i za električna vozila", napisao je danas Tramp na Tviteru.

DŽeneral motors juče je najavio da će zatvoriti pet fabrika i ukinuti 14.000 radnih mesta u Severnoj Americi.

Tramp je kritikovao generalnu direktorku GM-a Meri Baru zbog zatvaranja fabrika u američkim državama Ohajo, Mičigen i Merilend a da "ništa" ne zatvara u Meksiku i u Kini.

Trampov ekonomski savetnik Leri Kudlou rekao je danas da je reakcija Bele kuće "ogromna količina razočarenja koja se čak pretvara u bes".

Kudlou se sastao juče s generalnom direktorkom DŽeneral motorsa Meri Bara posle objave kompanije o planiranom ukidanju radnih mesta.

On je rekao da je izgledalo kao da GM okreće leđa Trampu zatvaranjem svojih fabrika na američkom srednjem zapadu. On je rekao da ne vidi nagoveštaje recesije i nije isključio da bi Bela kuća mogla da preduzme akcije protiv GM-a.

DŽeneral motors je naveo da odustaje od mnogih modela automobila i da se restrukturira da bi se više usmerio na električna vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sale

28.11.2018. 09:13

Minimalni sat rada u Meksiku je 1$ dok je u Americi bar 20x više. Računica je prosta a kad se zna da je profit najvažniji korporacijama, onda je ovo potpuno jasno.