Čečenija: Devojka se raznela ispred policijskog punkta

Tanjug

17. 11. 2018. u 17:32

Чеченија: Девојка се разнела испред полицијског пункта

Print screen Youtube

Jedna devojka raznela se danas eksplozivom kod policijskog punkta u Groznom, glavnom gradu Čečenije, ali tom prilikom niko drugi nije ubijen, niti povređen
Jedna devojka raznela se danas eksplozivom kod policijskog punkta u Groznom, glavnom gradu Čečenije, ali tom prilikom niko drugi nije ubijen, niti povređen.

Žena je tokom prolaska kroz kontrolni policijski punkt aktivirala eksploviznu napravu rekao je novinarima vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova za Čečensku Republiku, general policije Apti Alaudinov.

Prema njegovim rečima, policajci su, primetivši da se devojka čudno ponaša, tražili od nje da se zaustavi i da pokaže dokumente, rekao je Alaudinov, javlja Sputnjik.


Pročitajte još: DRAMA U ČEČENIJI: Teroristi napali crkvu, ubijena četvorica ekstremista


Devojka je, ogušivši se o to, krenula ka punktu. Policajci su primetili da nosi eksplozivnu napravu i ispalili upozoravajući hitac, nakon čega je devojka aktivirala eksploziv.

Žrtava u tom incidentu nema, policajci su uspeli da zadrže ženu podalje od sebe, dodao je general.

U toku je utvrđivanje identiteta žene-samoubice i traga se za eventualnim saučesnicima u napadu. Incident nije uticao na situaciju u gradu, a saobraćaj i tržni centri rade uobičajeno, dodao je Alaudinov.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije