SPREČEN UŽAS NA MUNDIJALU: Rusi osujetili napad terorista na stadion na kom je igrala Srbija

Novosti Online

sreda, 07. 11. 2018. u 19:06

СПРЕЧЕН УЖАС НА МУНДИЈАЛУ: Руси осујетили напад терориста на стадион на ком је играла Србија

Foto: Youtube screenshot

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da su njeni pripadnici preduzeli mere kojima su otkrivali i osujećivali pokušaje terorista da pomoću dronova ugroze bezbednost
RUSKE bezbednosne službe sprečile su napade dronom tokom održavalja FIFA Svetskog prvenstva prošlog leta.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da su njeni pripadnici preduzeli mere kojima su otkrivali i osujećivali pokušaje terorista da pomoću dronova ugroze bezbednost visokih političkih zvaničnika tokom velikih sportskih događaja, a većinom tokom Mundijala.

Pročitajte još: SPREČEN TERORIZAM U RUSIJI: Ubijen ekstremista, planirao napad tokom predsedničkih izbora (VIDEO)

Direktor FSB Aleksandar Bortnjikov nije otkrio koji su teroristi u pitanju niti kako su zaustavljeni.

Nezavisno od njega ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokolcev je rekao da je sedam nacionalističkih huliganskih bandi osujećeno da napadnu strane navijače.

Oni su navodno planirali napade na pristalice reprezentacija Engleske, Argentine, Poljske i Senegala.

Ni Borotnjikov ni Kolokolcev nisu otkrili tačne lokacije na kojima su bezbednosne službe sprovodile ove akcije.

Tokom aprila ruski ekstremisti i huligani su pretili da planiraju napad tokom utakmica u Samari, gde je tokom Mundijala odigrano šest utakmica, a u premijernoj su nastupili fudbaleri Srbije protiv Kostarike.

Pročitajte još:RUSIJA VIŠE NEĆE DA ĆUTI: Zapad ne dozvoljava da padne poslednje uporište terorista u Siriji; Odakle tim ljudima toliko stranog oružja?!

U Samari su letos igrali još: Danska – Australija, Urugvaj – Rusija, Senegal – Kolumbija, Brazil – Meksiko i Švedska – Engleska.

Rusija je tokom SP koristila nekoliko hiljada policajaca i vrhunsku tehnologiju za zaštitu učesnika, uključujući kamere za prepoznavanje lica, skenere na nivou onih sa aerodroma.

Svako koji je prisustvovao nekom događaju u vezi sa SP morao je da nosi obaveznu identifikacionu karticu koju su izdavale ruske vlasti.

Uprkos tome bilo je propusta, pa su tako četiri člana kontroverzne grupe Pussy Riot upala na teren tokom finalnog meča između Francuske i Hrvatske, zbog čega su proveli po 15 dana u zatvoru.

Jedan od protestanata Pjotr Verzilov se u septembru iznenada razboleo, a njegovi prijatelji tvrde da je otrovan, ali bez konkretnih optužbi ko je i kako ga je otrovao.

(b92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Pocasni gradjanin

07.11.2018. 19:33

Nije "vrhunska tehnologiju za zaštitu učesnika" nego tehnologija raspoznavanja individualaca za potrebe mracnog Novog Svetskog Poretka.

баунти

08.11.2018. 18:02

@Francesco: Достојевски, два Толстоја, Пушкин, Мајаковски, Солжењицин, Чајковски Ломоносов, Ахматова, Прохоров, Павлов, Мечников, Сахаров, Перелман, Бакуњин... Листа је подужа, а твоје образовање, изгледа - на завидном нивоу. И ово горе наведено је само врх врхова... А ни један од њих није био члан црвене армије, него све научници и умјетници који су задужили свијет, не само Русију. Молим те да не коментаришеш нешто што не разумијеш.