DRAMATIČNO PRIZNANJE AMERIČKOG KOMANDANTA: Talibani su nepobedivi

02. 11. 2018. u 19:16

Nakon 17 godina rata, vrhovni američki komandant u Avganistanu priznaje da talibani ne mogu biti poraženi

ДРАМАТИЧНО ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКОГ КОМАНДАНТА: Талибани су непобедиви

Foto Tanjug / AP

Nakon 17 godina rata, vrhovni američki komandant u Avganistanu priznaje da talibani ne mogu biti poraženi.

„Rat u Avganistanu ne može biti završen vojnim putem i mir se može postići jedino političkom rezolucijom sa talibanima“, izjavio je američki general zadužen za operacije SAD i NATO-a Ostin Skot Miler.

„Ovaj rat neće biti završen vojnim putem. Mora se naći političko rešenje“, rekao je on.

Dodao je da su talibani takođe umorni od borbe i da misli da bi bili voljni da započnu pregovore o sklapanju mira, nakon 17 godina ratovanja.

Međutim, još nije jasno koliko su talibani spremni na pregovore. Komandant talibanske vojske je u jednom od retkih intervjua izjavio za RT da oni nemaju nikakvu želju da pregovaraju sa Amerikancima.

Američka invazija na Avganistan počela je u oktobru 2001. godine.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Hisar 008

02.11.2018. 19:25

Podsmehivali su se Rusima koji su to brže uvideli i povukli se,a Ameri ukapirali posle 17 g. ratovanja sa sirotinjom koja gaji drogu za potrebe svetskih narko kartela.

predrag

03.11.2018. 13:50

@Mr Radomir Scepanovic - Da li neko vjeruje ovoj izjavi .Pa oni da su htjeli potrovali bi te što se zovu talibani pipsom za muve .Priča o talibanima im je poslužila da naprave haos i prekomponuju bliski istok kako im paše .Sad im Avganistan više nije toliko bitan pa sa njim ni talibani ako su isti uopšte ikada i postojali.Sve je to zapravo bacanje prašine u oči.

Миро Марковић

02.11.2018. 20:32

После ове искрене изјаве, питам НАТО војно руководсво како они планирају да нападну и победе моћну Русију, када не могу да победе "босоноге" Талибане. Време је да заденете своје "кубуре за појасеве" и почнете да гајите марихуану, баш као што су Канађани започели. Повуците се из целог света и платите свим државама ратне одштете, укључујући и Србији. Бежите са Космета пре него што вас Срби силом не буду победили као Турке 1912.год и протерали.

Pa...

02.11.2018. 23:27

@Миро Марковић - Pa tvoja mocna Rusija je podvila rep i dozivila nervni slom u Avganistanu.Ili si previse mlad pa se ne sjecas toga ili se pavis lud.

skrozlos

03.11.2018. 08:17

@Миро Марковић - posto se secas rata u avganistanu, vidim da nisi mlad. a izgleda da zaboravljas da su ti tadasnji talibani imali nesebicnu pomoc sa zapada (sad i cia), sto u ratnom materijalu, sto u instruktorima. tako je i nastao osama bin laden, prvobitno slavljen kao borac za slobodu a kasnije proglasen najvecim teroristom i to, gle ironije, od tih istih sad i cia. obzirom da danasnji talibani nisu imali podrsku kao oni iz sovjetske ere, vidljiv je nivo sposobnosti kauboja. osim ako se ne pravis lud...

A DJE SU IM MILOVI SOKOLI I DRkolindini BOJOVNICI

02.11.2018. 20:43

Zar NATO-va ELITA jos nije sredila stanje u Avganistanu?

Жика Живац

03.11.2018. 13:16

Добро јутро Колумбо! Свако ко брани своје огњиште и своју породицу је непобедив.