RUSIJA UPOZORAVA: Moguće nove provokacije hemijskim oružjem u Siriji

Tanjug

utorak, 30. 10. 2018. u 21:55

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Могуће нове провокације хемијским оружјем у Сирији

Depositphotos

Ministarstvo se poziva na pojedine izvore koji tvrde da terorističke i ekstremističke organizacije u Siriji ne prestaju sa pokušajima izvođenja provokacija korišćenjem hemijskog oružja i otrovnih agenasa
Rusija brine da bi moglo da dođe do novih "provokacija" hemijskim oružjem u Siriji, koje bi "neprijateljima" omogućile da izvrše nove raketne napade na tu zemlju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.


Ministarstvo se poziva na pojedine izvore koji tvrde da terorističke i ekstremističke organizacije u Siriji ne prestaju sa pokušajima izvođenja provokacija korišćenjem hemijskog oružja i otrovnih agenasa.

"Apsolutno je očigledno da provokacije ekstremista hemijskim oružjem imaju za cilj da stranim neprijateljima legitimne vlade u Damasku daju novi izgovor za agresivne akcije, kao što je bio nelegalan napad raketama SAD, Velke Bitanije i Francuske u aprilu 2018 godine", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.


PROČITAJTE JOŠ: RUSIJA O RATU U SIRIJI: Amerika štiti teroriste

Ministarstvo smatra da se provokacije rade u cilju usporavanja političkog procesa, obnove Sirije, kao i povratka raseljenog stanovništva.

"Ne možemo i ne smemo dozvoliti da se to desi", poručeno je iz ruskog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)