Merkelova u memorijalnom centru Jad Vašem

Tanjug

04. 10. 2018. u 11:54

Меркелова у меморијалном центру Јад Вашем

Foto Tanjug-AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je memorijalni centar i muzej posvećen žrtvama Holokausta Jad Vašem, u Izraelu
JERUSALIM - Nemačka kancelarka Angela Merkel posetila je memorijalni centar i muzej posvećen žrtvama Holokausta Jad Vašem, u Izraelu, a u knjigu utisaka je upisala da su "Jevreji u Nemačkoj trpeli mržnju i nasilje za koje svet nije znao da su mogući".

"Kasnije je usledio zločin kome nema ravnog - sunovrat civilizacije - Holokaust", napisala je nemačka kancelarka, prenosi AP.

U pratnji direktora Jad Vašema Avnara Šaleva, Merkel je u četvrtak - drugog danas posete Izraelu - učestvovala u memorijalnoj ceremoniji za šest miliona žrtava Holokausta. Ona boravi u Izraelu radi zajedničkih konsultacija dve vlade, a u njenoj pratnji je veći deo kabineta, velika delegacija privrednika i novi zvaničnik zadužen za borbu protiv antisemitizma.

PROČITAJTE JOŠ - GASNI MANEVAR ANGELE MERKEL: Nemačka kancelarka u Berlinu podržala "Južni koridor"

Očekuje se da će poseta nemačke kancelarke biti fokusirana na ekonomska pitanja, s naglaskom na inovacije, tehnološke i razvojne projekte. Ovo je sedmi sastanak dve vlade otkako su Izrael i Nemačka uspostavile tu tradiciju pre 10 godina, napominje američka agencija.


Merkel je u sredu veče imala radnu večeru s premijerom Benjaminom Netanijahuom, a predviđeno je da se ponovo sastanu, dok će njihovi ministri potpisati niz novih sporazuma uključujući naučne razmene i zajedničke projekte u oblasti sajberbezbednosti, veštačke inteligencije i nanotehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije