CELA GRČKA NA NOGAMA: Bliznakinje se izgubile u begu od vatre, otac ih prepoznao na snimku (VIDEO)

Z. ŠIMUNEC

25. 07. 2018. u 21:29

Da li su Sofija i Vasiliki, devetogodišnje bliznakinje, zaista viđene na omanjem brodu u luci Rafina ili je nejasni snimak više plod poslednje slamke roditeljske nade?

ЦЕЛА ГРЧКА НА НОГАМА: Близнакиње се изгубиле у бегу од ватре, отац их препознао на снимку (ВИДЕО)

Devojčice na spasilačkom brodu

DA li su Sofija i Vasiliki, devetogodišnje bliznakinje, zaista viđene na omanjem brodu u luci Rafina ili je nejasni snimak više plod poslednje slamke roditeljske nade?

Devojčice su se sa ostalima dale u panični beg kada su prvi jezičci vatrene stihije zahvatile imanje bake i deke u Mati gde su bili. Od tada im se gubi svaki trag, do trenutka kada se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vide devojčice na nekom brodu koje bi mogle da budu Vasiliki i Sofija, ali policijski stručnjaci tvrde da nema pouzdanih podataka da to i potvrde. S druge strane, otac devojčica, Janis Filipopulos, sa punom sigurnošću tvrdi da su na snimku, iako vidljivost nije najbolja jer je sniman noću, njegova deca.

Među spasenima i hospitalizovanima nema bliznakinja, obalska straža ih nije evidentirala kao evakuisane, nema ih ni među nastradalima.

Kapetan broda misli da su devojčice na brodu bile starije, a gotovo je siguran da su bile u pratnji porodice i ljudi koji su znali njihov identitet.

Sličnu verziju su izneli i još neki očevici događaja u luci Rafina kada su pristizali unezvereni ljudi. Dve devojčice koje su se držale za ruke su viđene, ali niko ne može da bude siguran da su u pitanju bliznakinje.

Potraga traje, Grčka grozničavo očekuje vesti oko bliznakinja.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Шатор

26.07.2018. 01:34

Боже спаси ову дјецу, и нашу браћу и сестре Грке, избави их од овог зла!

hristina

26.07.2018. 07:35

Na snimcima nisu Vasiliki i Sofia, nazalost. Otac devojcica se javio sam i policija je utvrdila da su to njegova deca! Drama bez kraja!

hristina

26.07.2018. 12:07

@Branimir - Nazalost, na snimcima nisu bliznakinje Vasiliki i Sofia Filipopulu. Na snimcima su druga spasena deca. Slicaj je resen! Vasiliki i Sofia, zajedno sa babom i dedom, su jos uvek na listi nestalih. Gospodin Filipopulos, otac i sin nestalih, dao je uzorak DNK, kao i ostala rodbina nestalih, i ceka rezultate testa.