Ukrajina konfiskovala imovinu „Gasproma“

Tanjug

20. 03. 2018. u 22:04

Украјина конфисковала имовину „Гаспрома“

Foto Arhiva VN

Sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine su konfiskovana, rekao je ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko, javio je „Ukrinform“
Sva sredstva „Gasproma“ na teritoriji Ukrajine su konfiskovana, rekao je ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko, javio je „Ukrinform“.

„Već smo uzeli deo sredstava — sve što je imao ’Gasprom‘ na teritoriji Ukrajine je konfiskovano i poslato u budžet. To je više od 100 miliona grivni“, izjavio je Petrenko.

Ta suma kada se prebaci u dolare iznosi 3,8 miliona dolara.

Petrenko je dodao da ministarstvo pravde traži od „Gasproma“ isplatu još šest milijardi dolara u skladu sa odlukom ukrajinskog suda.

Prema njegovim rečima, polazeći od naloga premijera Vladimira Grojsmana, Kijev ima „dobre perspektive za realizaciju te odluke ne samo u Ukrajini, već i u drugim državama sa kojima postoje odgovarajući sporazumi“.

Krajem februara Stokholmski sud je utvrdio da je „Gasprom“ dužan da plati ukrajinskom „Naftogasu“ 2,56 milijardi dolara kao nadoknadu za neisporučeni tranzitni gas.

„Gasprom“ se nije složio s ovom odlukom, ukazavši na to da su sudije prihvatile argumente „Naftogasa“ o naglom pogoršanju stanja ukrajinske ekonomije. To je u velikoj meri uticalo na konačnu odluku.

Predsednik uprave ruske kompanije Aleksej Miler je kasnije rekao da „Gasprom“ ne namerava da podiže ekonomiju drugih zemalja na svoju štetu.


(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Hehehehehe

21.03.2018. 10:44

Konfiskovaće vam Rusija 2/3 Ukrajine, ono ostalo nek podele Poljaci i Mađari ionaki je to bilo njihovo pre 1945.

3,8 MILIONA DOLARA SUMA KOJU MILER IMA U LADICI SVOG PISACEG STOLA

21.03.2018. 10:57

Pa to je za "Gasprom" vrednost jedne postanske markice (za obicno pismo) a "ukrajinosi" ce da se mrznu, dok god imaju nacisticku vlast, i pogresne prijatelje, posebno one preko bare.

Baca

21.03.2018. 10:59

Dovoljan pogled na broj pozitivnih i negativnih ocena sve kazuje.Majmuni iz Ukrajine primali su godinama naj jeftiniji gasi tonisu placali a sad hoce jos i daim Rusija-Gasprom plate sto su koristilibesplatno gas koja gamadKao i ceo Zapad

Деки

21.03.2018. 14:02

Које су то поглавље за улазак у еу затворили?

vladimir

22.03.2018. 16:13

Lekcija je savladana - ukradi, konfiskuj, blokiraj, otmi, opljačkaj .... tudje! Sve "atributi" zapada! Tako se ima!?