SKANDAL U BRITANIJI: Hirurg ugravirao svoje inicijale na jetri pacijenata

NovostiOnline

15. 12. 2017. u 11:05

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ: Хирург угравирао своје иницијале на јетри пацијената

Foto: Arhiva V.N.

Simon Bramal (53), priznao je krivicu po dve optužnice za nanošenje štete i povreda jer je laserom ispisao inicijale "SB" na jetrama pacijenata pod anestezijom
Britanski hirurg suspendovan je 2013. godine zbog toga što je laserom "ugravirao"svoje inicijale na jetru dva pacijenta, priznao je krivicu na sudu u Birmingemu u utorak, a presuda će biti izrečena 12. januara.

Simon Bramal (53), priznao je
krivicu po dve optužnice za nanošenje štete i povreda jer je laserom ispisao inicijale "SB" na jetrama pacijenata pod anestezijom, bez njihovog pristanka, dok je operisao u bolnici Kraljica Elizabeta u Birmingemu.


Za ispisivanje svojih inicijala upotrebio je netoksični argon, koji se često koristi u hirurgiji. Jedan od njegovih kolega nedopuštenu Bramalovu intervenciju uočio je tokom druge operacije, nakon čega je uprava bolnice suspendovala Bramala do okončanja istrage.


"To je neuobičajen i složen predmet",rekao je na ročištu tužilac i ocenio da je predmet bez presedana u pravosuđu i kaznenom pravu.


PROČITAJTE I: Lekar pipkao i ljubio pacijentkinju?


"Optuženije priznao da je delo koje je počinio ne samo neetično, već je i kažnjivo", rekao je tužilac.


Optužnica ga tereti za zloupotrebuovlašćenja, ističe tužilacjer činjenica da je dr Bramal upisao svoje inicijale na jetru jednog pacijenta nije izolovan slučaj, budući da ga je izveo dva puta, a za to je potrebno i znanje i koncentracija. To je uradio u prisutvusvojih kolega, rekao je tužilac.


(24 sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miloš

15.12.2017. 16:02

Lekari često imaju kompleks Boga i često su zreli za psihijatriju. Čast izuzecima.