Mađarska: Ogromna većina građana odbacila Sorošev plan

Tanjug

10. 12. 2017. u 21:45

Мађарска: Огромна већина грађана одбацила Сорошев план

Džordž Soroš AP Photo

Državni sekretar za vladine komunikacije Bence Tužon rekao da prema rezultatima istraživanja ogromna većina glasača odbija plan o naseljavanju migranata
Ogromna većina glasača koja je učestvovala u istraživanju mađarske vlade, takozvanim "nacionalnim konsultacijama", odbacila je "Sorošev plan", izjavio je danas u Budimpešti državni sekretar za vladine komunikacije Bence Tužon.

Prema njegovim rečima, najnovije nacionalne konsultacije su najuspešnije u istoriji sprovođenja takvih anketa, jer je u njima učestvovalo 2,3 miliona glasača.

Tužon je rekao da je do 7. decembra obrađeno više od 1, 5 miliona upitnika, od kojih je 99 odsto bilo validno, prenela je mađarska agencija MTI.

Pročitajte još:Španska mornarica spasla više od 100 migranata

Skoro svi učesnici odbacili su ideju, za koju MIA navodi da je deo Soroševog plana, da bi milion imigranata godišnje trebalo da bude naseljeno u Evropi, naglasio je Tužon.

Oni se takođe protive uklanjanju ograde duž južne Mađarske granice i raspodeli migranata među zemljama članicama EU na osnovu obaveznih kvota za njihovu preraspodelu, istakao je Tužon.

Američki milijarder Džordž Soroš u novembru je odbacio tvrdnje iz "nacionalne konsultacije" koju je sprovela vlada mađarskog premijera Viktora Orbana da on želi da naseli milion migranata godišnje u Evropi, uz prisiljavanje država Evropske unije da ih prime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Saša

10.12.2017. 21:54

Kako sada i nema više izbeglica!? Sve su migranti koji jurišaju na tuđe. Vreme je za kompletnu deportaciju iz Evrope baš svih koji su u nju ušli po bilo kom osnovu. Oni koji ih zadrže prema njima carine i bojkot i uvoziti iz Kine i Amerike istu robu bez carina!

realist

10.12.2017. 22:20

Od tih milion migranata mogu on i Merkelova podeliti jer oni Dobili milione Koji Arapi placaju dabi Muslimanske Bagre nagurale u Evropu,ovo treba stopirati i oterati iz Evrope.

тлн

11.12.2017. 04:49

Док је у Србији огромна већина прихватила сорошев план, на другој страни, огромна већина мађарских грађана је одбацила сорошев план!?? Шта то говори?

Veronika

11.12.2017. 09:29

Svako treba da pročita članak u Trecem oku,pa da vidi plan stvaranja imigrantske drzave i to sta mislite gde?Tamo gde je Nato bombardovao,tamo gde se prazne sela i gradovi,tamo gde sve vise ljudi odlazi tamo,tamo,pogodicete gde vrlo lako.Zasto je sin ovog monstruma dolazio u posetu liku iz Bgda?Članak je odličan i strašan i videćete zašto hoće to da urade,da vam se kosa digde na glavi.Ovo nije moja reklama časopisa već istina koju svako treba da pročita.