Devet mornara nuklearne podmornice pozitivno na kokain (VIDEO)

Tanjug

28. 10. 2017. u 15:07

Devet britanskih mornara, koji su bili raspoređeni na nuklearnoj podmornici, otpušteno je Kraljevske mornarice jer nisu prošli testiranje na drogu, odnosno jer su bili pozitivni na kokain

Девет морнара нуклеарне подморнице позитивно на кокаин (ВИДЕО)

Foto Tanjug / AP

Devet britanskih mornara, koji su bili raspoređeni na nuklearnoj podmornici, otpušteno je Kraljevske mornarice jer nisu prošli testiranje na drogu, odnosno jer su bili pozitivni na kokain, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

Osoblje jedne od četiri podmornice Kraljevske mornarice HMS Vigilant, koje rade sa Trident nuklearno raketnim sistemom, otpušteno je nakon što je testiranje pokazalo da su pozitivni na nezakonite supstance, prenosi AFP.

"Ne tolerišemo korišćenje droga. Oni za koje se utvrdi da sne ispunjavaju naše visoke standarde otpuštaju se iz službe", rekao je portparol Kraljevske mornarice i dodao da je pokrenuta istraga i o neprimerenim odnosima, o čemu se pisalo u vbritanskim medijima.

Britanski Dejli mejl objavio je da mornari nisu prošli test na drogu dok su bili usidreni u SAD, gde je trebalo da pokupe nuklearne glave, prenosi Rojters.

Portparol Ministarstva odbrane saopštio je da nema dokaza da je iko od članova posade bio pod dejstvom droge dok je obavljao svoje dužnosti.

Četiri britanske Kraljevske podmornice, od kojih svaka nosi osam raketa i 40 nuklearnih bojevih glava ima 135 članova osoblja.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

gio

28.10.2017. 22:01

sto se mora nije tesko a mornari? nagudrani da upravljaju time pa to ne z nam kome jos moze da padne napamet..? a da pa glupim britancima