Sutra otkrivanje tajnih dokumenata o ubistvu Kenedija

Tanjug

sreda, 25. 10. 2017. u 20:45

Сутра откривање тајних докумената о убиству Кенедија

AP Photo/Jim Altgens, File

Otkrivanje tajnih dokumenata o ubistvu američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija očekuje se sutra, ali eksperti smatraju da najverovatnije neće sadržati neka velika otkrića
Otkrivanje tajnih dokumenata o ubistvu američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija očekuje se sutra, ali eksperti smatraju da najverovatnije neće sadržati neka velika otkrića ili zaustaviti teorije zavere o tom zločinu.

Komisija koja je istraživala ubistvo 46-godišnjeg harizmatičnog predsednika, 22. novembra 1963. godine, zaključila je da ga je ubio bivši strelac prve klase američke Mornarice Li Harvi Osvald i da je u tome bio sam, prenosi AFP.

Pročitajte još: Tramp odaje tajne Kenedija

Kako su agencije prethodno izvestile, američki predsednik Donald Tramp izjavio je prošle nedelje da je odobrio otkrivanje preostalih 3.100 fajlova o ovom slučaju - na desetine hiljada, možda čak i stotine hiljada dokumenata.

"Predsednik smatra da bi ova dokumenta trebalo da budu dostupna u interesu potpune transparentnostil, osim, ako suprotno ne odluče agencije koje se bave nacionalnom bezbednošću", saopštila je Bela kuća.

Pročitajte još: Da li ćemo saznati tajne o ubistvu Kenedija, zavisi od Trampa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

goran

26.10.2017. 08:34

Pa imali su 54 godine da prilagode istinu plasiranoj priči, zašto bi sada "isplivalo"nešto drugo?

Eki

26.10.2017. 20:29

Ma da, "sigurno" ce istina tek tako izaci na videlo. I sto su je do sada skrivali americki zvanicnici? Da nisu opet rusi krivi? Saudijska arabija? Severna Koreja je verovatno. Ne verujem NISTA sto dolazi od strane Americkih medija i politicara. Nista, niente, nada.... niks.