Fides: Šulc i Kern deo Soroševe šeme u zapadnoj Evropi

Tanjug

01. 08. 2017. u 17:11

Фидес: Шулц и Керн део Сорошеве шеме у западној Европи

Martin Šulc, Foto EPA

Vladajuća mađarska partija Fides premijera Viktora Orbana odlučno odbacuje najnovije "nepristojne opaske i pretnje" koje su izneli kandidat za nemačkog kancelara Martin Šulc i austrijski kancelar Kristijan Kern

Vladajuća mađarska partija Fides premijera Viktora Orbana odlučno odbacuje najnovije "nepristojne opaske i pretnje" koje su izneli kandidat za nemačkog kancelara Martin Šulc i austrijski kancelar Kristijan Kern, a koje šef partijskog kabineta za medije Balaz Hidvegi naziva "levičarskim liberalnim advokatima Soroševe šeme u zapadnoj Evropi".

Hidvegi je na konferenciji za medije danas izjavio da su i Nemačka i Austrija u središtu izborne kampanje i da "levica ne čini dobro ni u jednoj od te dve države", prenosi MTI.

On je naveo da su "nepristojni napadi" možda izvedeni "kao kompenzacija zbog nedostatka političkog uspeha ili frustracije".

Šulc i Kern, navodi Hidvegi, ne veruju u Evropu nacija, ali podržavaju "ideal proizašao iz delirijuma u kojem se nacije brišu, a evropska birokratija diktira kako bi trebalo da žive svoj život".

Oni rade s cilje da dovedu što vise migranata u Evropu i time promovišu "šemu američkog milijardera Džordža Soroša", dok istovremeno napadaju sve koji su protiv tih planova.

Hidvegi smatra da je evropska imigraciona politika izazvala ozbiljnu krizu bezbednosti u Evropi uključujući neprestanu pretnju od terorizma, te dodaje da će priliv većeg broja ljudi sa različitim navikama i različitih kultura, a koje odbacuju evropska pravila, dovesti do ozbiljnih socijalnih tenzija na srednji ili duži vremenski period.

Kern je prošlog meseca u intervjuu nemačkom poslovnom dnevniku "Handelsblat" kazao da podržava sankcije EU protiv Mađarske i Poljske zbog nedovoljne saradnje i solidarnosti te zemlje u vezi sa prijemom izbeglica i kritikovao je Mađarsku zato što je smanjila korporativni porez na devet odsto, a istovremeno prima pomoć od EU.

Bivši predsednik Evropskog parlamenta Ssulc je u više navrata kritikovao mađarske vlasti, a prihvatajući da se kandiduje za kancelara u ime Socijaldemokratske partije Nemačke početkom ove godine on je Orbanovo odbijanje da primi migrante nazvao "uvredom" evropskom jedinstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pera

01.08.2017. 21:11

Države (pre svega Nemačka i Švedska) treba da dobiju carine na proizvode iz tih država jer to i nisu evropski nego sirijsko, pakistansko, avganistanski proizvodi!

Анти Антифа

02.08.2017. 07:24

Браво за Мађаре.Хуни су стари народ