Orban: EU nezavisnost od imperije Soroša,Srbija što pre u EU

Tanjug

22. 07. 2017. u 13:07

Орбан: ЕУ независност од империје Сороша,Србија што пре у ЕУ

Nandor Veres/MTI via AP

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da Evropa mora da obnovi "nezavisnost od imperije" Džordža Soroša, kao i da pristupanje Srbije EU mora da bude zaključeno "što pre"
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da Evropa mora da obnovi "nezavisnost od imperije" američkog milijardera Džordža Soroša, kao i da pristupanje Srbije EU mora da bude zaključeno "što pre".

Kako prenosi MTI, Orban je to rekao u govoru polaznicima Letnjeg univerziteta u Bajle Tušnadu u centralnoj Rumuniji.

Navodi se da je Orban kazao da je "savez" formiran u Briselu između "evropske birokratske elite i Soroševe imperije, u suprotstavljanju narodu".

Prema Orbanu, "Sorošev plan" je obuhvatao dovođenje milion migranata kojima sledi 15.000 evra po osobi.

"Uz to, migranti bi među državama članicama rasporedila novoosnovana agencija EU. Evropa mora da obnovi nezavisnost i podvrgne se reformama kako bi opstala i ostala evropska", rekao je Orban.

On je potom prešao na druge teme u okviru kojih je kazao da pristupanje Srbije EU mora da bude zaključeno "što pre" i "istorijskim" nazvao sporazum koji je zaključen između Turske i Rusije.

U vezi sa Višegradskom grupom (V4) kojom Mađarska trenutno predsedava, Orban je naveo da "Varšava, Prag, Bratislava i Budimpešta sada nastupaju usaglašeno". On je rekao da je najveće dostignuće tokom prošle godine bilo to što je V4 postao još jači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

pera

23.07.2017. 00:15

Države koje brane Evropu kao što je Mađarska treba veoma ozbiljno da pripremaju tužbe za sve one (imenom i prezimenom) koji učestvuju u genocidu jer veštački menjaju etničku sliku stnovništva na jednoj ili više teritorija ( što je jedna od definicija genocida)!