ANKETA AMERIČKIH MEDIJA: Tramp je predsednik sa najgorim rejtingom u prvih 6 meseci mandata u poslednjih 70 godina

Tanjug

16. 07. 2017. u 16:32

АНКЕТА АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА: Трамп је председник са најгорим рејтингом у првих 6 месеци мандата у последњих 70 година

(AP Photo/Julie Jacobson)

Amerikanci su predsedniku Donaldu Trampu dodelili najgori rejting za prvih šest meseci mandata koji je imao bilo koji predsednik SAD za poslednjih 70 godina, javlja "Ej-Bi-Si njuz" pozivajući se na zajedničku anketu rađenu sa listom "Vašington post"
Amerikanci su predsedniku Donaldu Trampu dodelili najgori rejting za prvih šest meseci mandata koji je imao bilo koji predsednik SAD za poslednjih 70 godina, javlja "Ej-Bi-Si njuz" pozivajući se na zajedničku anketu rađenu sa listom "Vašington post".

U anketi su se našla pitanja o kompetentnosti Trampa na svetskoj sceni, njegovoj efektivnosti, republikanskom planu zdravstvene zaštite i ulozi Rusije na američkim predsedničkim izborima 2016. godine.

Navodi se da je svega 36 odsto Amerikanaca u anketi izjavilo da podržava Trampov rad, što je za šest odsto manje od procenta koji je imao za prvih 100 dana u Beloj kući, koji je sam po sebi bio mali.

Najbliži Trampu po niskom nivou rejtinga nakon pola godine na vlasti bio je u februaru 1975. predsednik SAD Džerald Ford sa 39 odsto podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

pera

16.07.2017. 23:18

"Vašington post" je izrazito protiv Trampa da to mere da je to stanje patologije. Još pre izbora proglasii su da je Klinton sigurni pobednik. Vreme Trampa tek dolazi.