ULTIMATUM ZBOG SOROŠA: Sankcije Mađarskoj ako ne ukloni zakon o obrazovanju

Tanjug

13. 07. 2017. u 15:35

УЛТИМАТУМ ЗБОГ СОРОША: Санкције Мађарској ако не уклони закон о образовању

Balazs Mohai/MTI via AP, file

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans pozvao je mađarsku vladu da za mesec dana odgovori na kritiku Brisela kako se ne bi suočila sa posledicama
Evropska unija uputila je danas Mađarskoj ultimatum da u roku od mesec dana promeni zakon o obrazovanju koji, po mišljenju Brisela, nije u skladu sa vrednostima Unije ili će se suočiti sa eventualnim sankcijama na sudu.


Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans pozvao je mađarsku vladu da za mesec dana odgovori na kritiku Brisela povodom novog zakona o visokom školstvu koji može da zatvori univerzitet čiji je osnivač američki milijarder Džordž Soroš.

"Očekujem reakciju mađarskih vlasti za mesec dana. Ako odgovor ne bude zadovoljavajući, EK može da ide na sud", naveo je on, prenosi Rojters.

Kako se navodi, taj mađarski zakon krši pravo na akademsku slobodu, pravo na obrazovanje i slobodu poslovanja.

Komisija je takođe poslala pismo Mađarskoj navdeći da ni nov zakon o nevladinim organizacijama koje se finansiraju iz inostranstva nije u saglasnosti sa zakonima EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Јабре

13.07.2017. 16:42

Подигните оптужницу и третирајте га ко терористу и све његове "невладине организације" као терористичке ! Боље су и санкције него сорошевско смеће !

баунти

13.07.2017. 17:07

Опа, рат! Сад се зна ко финансира ЕУ... Даље не треба...

Miki - Zg

13.07.2017. 17:59

Klintonističko -Soroševski puleni ,još vladaju ,presuđuju i planiraju u EU.E,neće ,moći ?

vlada

13.07.2017. 22:57

Koliko je dugo i temeljno pripremana invazija muslimana na Evropu vidi se da se svi propisi za njihovu korist protiv stanovnika Evrope usvajaju i to u rekordnom roku. Vreme je za seriju zakona da se svi koji su ušli u Evropu deportuju ili visoke carine za države koje ih drže. Kada Nemačka dobije carine ne njihove proizvode koje i ovako prave (Turci, Avganistanci, Pakistanci,Sirijci) NE evropski narodi, biće pravde.

kataklinger

14.07.2017. 10:27

@vlada - par drzavnika i velikih industrijalaca su odlucili da ih nasele radi radne snage, bez obzira sto je istorija pokazala da je mnogo veca steta nego korist od njih. oni se nikada nece asimilovati, zato sto to ne zele, vec ce vremenom prostom reprodukcijom postati vecina, a onda ce oni na izborima postavljati vlade, te drugima nametnuti svoje "vrednosti", a kakve su vidimo na primerima zemalja odakle dolaze. gde su danas hriscani u njihovim drzavama? kako zive? koliko ih je ostalo?

kataklinger

14.07.2017. 10:42

za nekoliko decenija ce jedino zemlje istocne i juzne Evrope(sem Bosne, bjrm i Albanije), kao i Izrael biti ne muslimanske teritorije, te ce zato imati konstantne napade raznih fondova, organizacija, pa i drzava(nadam se samo ekonomske). jedini nacin da se tome odupru na duze staze je da se bezbednosno i ekonomski povezu, sve od Slovenije i Poljske do Izraela, jer samo u grupi mogu da se opstanu. moglo bi da im pomogne i kacenje na Rusiju, ali to moze nositi neke druge nezgodne stvari sa sobom.

ime ili nadimak

14.07.2017. 11:19

ovaj timmermans je okoreli judeo globalista. Ukucajte njegovo ime na YouTubu da vidite koji je to bolesnik.