SOROŠU SMETAJU BILBORDI: Zaprepastila ga “antisemitska kampanja u Mađarskoj

Tanjug

12. 07. 2017. u 10:51

СОРОШУ СМЕТАЈУ БИЛБОРДИ: Запрепастила га “антисемитска кампања у Мађарској

(Olivier Hoslet, Pool Photo via AP)

Na ulicama mađarskih gradova postavljeni su nedavno bilbordi sa slikom nasmejanog Soroša i natpisom "Ne dozvolimo da se Soroš smeje poslednji" Na ulicama mađarskih gradova postavljeni su nedavno bilbordi sa slikom nasmejanog Soroša i natpisom "Ne dozvo
Američki milijarder Džordž Soroš kritikovao je mađarsku vladu zbog medijske kampanje protiv njega za koju kaže da koristi "antisemitske" asocijacije.


Na ulicama mađarskih gradova postavljeni su nedavno bilbordi sa slikom nasmejanog Soroša i natpisom "Ne dozvolimo da se Soroš smeje poslednji".

Neki od postera ispisani su antisemitskim grafitima.

"Zaprepašćen sam zbog upotrebe antisemitskih slika aktuelnog mađarskog režima u sklopu namerne kampanje dezinformacija", rekao je Soroš u saopštenju, prenosi AFP.

Najveća jevrejska organizacija u Mađarskoj optužila je vladu premijera Viktora Orabna za širenje antisemitizma i pozvala je da obustavi kampanju ali je Budimpešta to odbila.

Mađarski zvaničnici kažu da Mađarska ima "nultu toleranciju" prema antisemitizmu i da kampanja ima za cilj širenje svesti o tome da Soroš predstavlja "rizik po nacionalnu bezbednost".

Orban je u petak optužio Soroša da je milijarder špekulant koji želi da iskoristi svoje bogatstvo i grupe civilnog društva koje podržava da žele da "nasele milione migranata" u EU.

U međuvremenu je reagovalo i ministarstvo spoljnih poslova Izraela, navodno na zahtev kabineta premijera Benjamina Netanijahua, nastojeći da pojasni da je kritikovanje Soroša legitimno.

Dok Izrael osuđuje antisemitizam, Soroš "kontinuirano podriva demokratski izabranu vladu Izraela finansiranjem organizacija koje kritikuju jevrejsku državu", navodi se u saopštenju.

Netanijahu bi trebalo da poseti Mađarsku sledeće nedelje što će biti prva poseta izraelskog premijera Budimpešti od 1989. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ZALI SE KOD CEDOMIRA I NEBOJSE

12.07.2017. 11:03

SRPSKI IZDAJNICI SU TI NAJVERNIJI, njima nije bio potreban ni ziro-racun, ni univerzitet otvorenog drustva, oni su u jaknama donosili tvoje dolare iz Budimpeste, da ruse Slobu i Srbiju.

Goran

12.07.2017. 11:50

I 17 godina posle Slobe i dalje prodaju i poklanjaju ono što je od njega ostalo i opet im on kriv.

Eki

12.07.2017. 20:13

Ne vadi se na to sto si bio jevrej (rekao je da nije religiozan, da ne veruje u Boga).Ovo je kampanja protiv TEBE, globaliste koji cinis lose svima ukljucujuci jevreje.