Grčki komunisti blokirali albanski kontingent NATO

D. D. S.

02. 06. 2017. u 18:16

Грчки комунисти блокирали албански контингент НАТО

Twitter

Vojni manevri severnoatlantske vojne alijanse u istočnoj i centralnoj Evropi

Članovi grčke Komunističke partije i njenog podmlatka KNE, protestujući protiv intervencije NATO u drugim zemljama, blokirali su konvoj od 20 vozila i dva autobusa albanskog kontingenta NATO na punktu Polimilos, kod mesta Kozani na severu Grčke. Albanski kontingent trebalo je da se pridruži ostatku snaga NATO u Rumuniji u velikim junskim vojnim vežbama pod nazivom "Plemeniti skok".

Hiljade trupa iz sastava NATO i partnerskih država izvode vežbu na kopnu i moru u centralnoj i istočnoj Evropi, s ciljem da pokažu saradnju i sposobnost brzog reagovanja. Oko 4.000 trupa iz Amerike i 14 država Evrope učestvuju u godišnjim vežbama koje su započele u luci Ščećin na Baltičkom moru. Kao deo vežbi, sprovešće se potraga i borba protiv podmornica i morskih mina, korišćenje vazdušne odbrane i desant trupa, kao i borba protiv mornaričkih plovila. Za grčke komuniste, međutim, vežba ima drugačije značenje:

- Cilj NATO vežbi je stvaranje snaga sposobnih da intervenišu svuda gde se smatra da je potrebno, što znači i protiv sopstvenog naroda - naveli su komunisti u saopštenju.

U međuvremenu, američko ratno vazduhoplovstvo u Velikoj Britaniji raspoređuje bombardere B-52 i 800 vojnika, kao podršku zajedničkim vežbama u Evropi sa NATO saveznicima. Avioni B-52 koji mogu da nose nuklearno oružje, koristiće se u vežbama koje će se odvijati pretežno u zemljama u blizini Rusije - posebno na Baltičkom moru, Arktiku i duž granice sa Rusijom - u zemljama koje su članice NATO.

- Obuka sa saveznicima i zajedničkim partnerima poboljšaće koordinaciju između njih i omogućiće Ratnom vazduhoplovstvu SAD da izgradi dugoročnu saradnju koja je potrebna za pružanje otpora širokom spektru globalnih izazova - navodi se u saopštenju američkog Ratnog vazduhoplovstava.

B-52 je najstariji aktivni model aviona u američkom ratnom vazduhoplovstvu, koji je prvobitno dizajniran za duge i visoke interkontinentalne letove, koji mogu da dosegnu duboko u teritoriju tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Taj model aviona postao je "ikona Hladnog rata", a sam avion je modifikovan nekoliko puta - sa precizno navođenim raketama, elektronikom i visokotehnološkim senzorima. Svaki avion može da ponese do 31.751 kilogram bombi, mina i raketa.


PUTIN: SARADNjA, ILI NOVI NAPADI

RUSKI predsednik Vladimir Putin kazao je da NATO vidi kao instrument američke spoljne politike i da je zabrinut zbog vojne infrastruktura Alijanse koju vidi kako se približava njenim granicama. On je, istovremeno, ocenio da je loše što nedostaje saradnja između Rusije i NATO. On smatra da Rusija i NATO moraju da sarađuju u borbi protiv terorizma, jer će, ukoliko to ne budu činili, biti novih napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Саша

02.06.2017. 18:56

Ако прођу тај пункт, куда ће даље ти НАТО бандити? Да неће можда кроз Србију према Румунији? No pasaran!

crna trava

02.06.2017. 23:12

@Саша - Bez ikakvog KOMENTARA sam natpis demonstranata kazuje jasno sve I JA SE PRIDRUZUJEM GRCIMA BRAVO!!!!!!

bager

03.06.2017. 12:11

@Саша - Produzice preko Srbije,Srbija je potpisala vazalski sporazum da NATO trupe mogu slobodno i besplatno koristiti teritoriju Srbije kad god pozele,,,,ako neko misli da nije tako ,neka trazi taj skriveni dokumenat na uvid ,,

Crnogorac

02.06.2017. 19:01

Kad je tesko, komunisti. Desnicari u istocnoj Evropi su sluge NATO. Takav je HDZ,VMRO, GERB, PiS, ukrajinske partije, balticke, rumunske, madjarske itd.

..., видим сви визионари, ...

03.06.2017. 06:55

Све се ради по већ опробаном моделу. Од формирања партија до постављања марионета на извршне функције. Само чекам када ће код нас престати да се крију.