SAD traže da Mađarska ne primeni Zakon o visokom obrazovanju

Tanjug

23. 05. 2017. u 20:15

САД траже да Мађарска не примени Закон о високом образовању

Foto: YouTube / Print Screen / Budimpešta

SAD su danas ponovo pozvale Vladu Mađarske da obustavi primenu dopunjenog Zakona o visokom obrazovanju, kojom se ugrožava rad Centralnoevropskog univerziteta u Budimpešti

SAD su danas ponovo pozvale Vladu Mađarske da obustavi primenu dopunjenog Zakona o visokom obrazovanju, kojom se ugrožava rad Centralnoevropskog univerziteta u Budimpešti.

Taj zakon, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, "uvodi diskriminatorne i teške zahteve" institucijama akreditovanim u SAD i "preti akademskoj slobodi i nezavisnosti" u Mađarskoj.

Vlada Mađarske trebalo bi da u neposrednog kontaktu sa tim institucijama nađe rešenje koje bi im omogućilo da slobodno rade i da pruže veće obrazovne mogućnosti za građane Mađarske i regiona.

"Vlada SAD nema autoritet niti nameru da se uključi u pregovore o radu Centralnoevropskog univerziteta, niti drugih univerziteta u Mađarskoj", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pelle

23.05.2017. 21:52

Bravo za madjarsku vladu i njenog predsednika. Oštro sa bivšim sugradjaninom Sorošom. Treba ga proterati iz svake zemlje jer gde god su njegove pare tu je veliko zlo.