JEZIVO: Gazdarica odsekla ruku dečaku jer je tražio platu (VIDEO)

M.I./Novosti online

11. 05. 2017. u 17:46

Siromašni 13-godišnjak je tražio novac koji je zaradio, kako bi mogao da kupi hranu, jer je bio gladan. To je razbesnelo njegovu gazdaricu koja je odlučila da mu “održi lekciju”

ЈЕЗИВО: Газдарица одсекла руку дечаку јер је тражио плату (ВИДЕО)

Foto: youtube.com

JEDNOM pakistanskom dečaku gazdarica je odsekla ruku kako bi ga "naučila lekciju" jer je tražio platu.

Dečak je bio zaposlen kod gazdarice koja je identifikovana kao Šafkat Bibi. On je radio za platu od 3.000 pakistanskih rupija (oko 29 dolara), a njegov posao je bio da hrani stoku i radi u njenoj kući, u provinciji Pandžab.

- Šafkat Bibi se razbesnela na Irfana kada je tražio svoju platu. Ona mu je odsekla desnu ruku sa mašinom za sečenje biljaka kako bi naučio lekciju jer zahteva platu, a nije završio posao ishrane stoke – rekla je majka nesrećnog 13-godišnjaka.

Dečak je požurio u lokalnu bolnicu posle incidenta, ali lekari nisu mogli da spasu njegovu teško povređenu ruku.

Kako prenosi "Raša tudej", lokalna policija je prvobitno odbila da registruje slučaj protiv gazdarice. Međutim, dečakova majka se obratila višim organima, a incident je navodno privukao pažnju Šahbaza Šarifa, glavnog ministra Pundžaba.

On je tražio policijski izveštaj zbog tog incidenta i njihove neaktivnosti, navodeći da se sa počiniocima mora postupiti u skladu sa zakonom.

Deset dana posle incidenta, slučaj je konačno pokrenut protiv gazdarice, kao i protiv njenog brata i još dve osobe. Šafkat Bibi je uz kauciju puštena da se brani sa slobode, a njen brat je ostao u pritvoru.

Predsednik vrhovnog suda Pakistana, Mian Sakib Nisar, preuzeo je slučaj u svoje ruke, zahtevajući da policija Pandžaba podnese izveštaj o tome u narednih 48 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Nebojsa007

11.05.2017. 23:10

Tuga. I kod nas ce jos malo da pocnu da seku ruke kada im se spomene plata i da se vikendom ne radi

zaliv.NET

11.05.2017. 23:18

Доста сам путовао, могу рећи да су најгора места за живот на планети од Турске па до Кине, тј све између....сачувај Боже да се задесите тамо у проблему чак и као странац а локалним мученицима да се и не прича....тамо живот вреди колико и живот једном пилету код нас

Hisar 008

13.05.2017. 09:31

Indijski narod većinski je desetinama godina robovao Englezima,a od njih im ostao sistem ponašanja i kažnjavanja.Kakav monstrum hoda zemljom kad ovako kažnjava dete koje se radom bori za biološki opstanak?