SVI SE UJEDINILI PROTIV LE PENOVE: Sarkozi podržao Makrona

Tanjug

sreda, 26. 04. 2017. u 16:21

СВИ СЕ УЈЕДИНИЛИ ПРОТИВ ЛЕ ПЕНОВЕ: Саркози подржао Макрона

Foto Tanjug, AP Photo/Francois Mori

Bivši francuski predsednik je rekao da je odluku o podršci Makronu doneo jer je alternativa - Marin Le Pen, ali je napomenuo da njegov glas Makronu ne znači da on podržava i njegov program

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi poručio je danas da će glasati za nezavisnog centrističkog kandidata za predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji će se u drugom i odlučujućem krugu glasanja 7. maja nadmetati sa liderkom krajnje desnice Marin Le Pen.

Sarkozi je, u poruci koju je objavio na društvenim mrežama, rekao da je odluku o podršci Makronu doneo jer je alternativa - Marin Le Pen, liderka krajnje desničarske partije Nacionalni front, ali je napomenuo da njegov glas Makronu ne znači da on podržava i njegov program, prenosi Rojters.

Prvobitno, Sarkozi je, uoči prvog kruga predsedničkih izbora koji je održan 23. aprila, podržao konzervativnog kandidata desnog centra Fransoa Fijona koji, međutim, nije uspeo da se kvalifikuje za drugi krug nakon čega je, takođe, podržao Makrona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Djole

26.04.2017. 17:35

A Sarkozi je neki autoritet? Razbojnik podrzao Rotsildovog bankara i babo..... :) Evo citam sad da je Makron optuzio Ruse za hakovanje kampanje... Koji su Rusi madjionicari, covece, prosetaju se kroz americke i francuske sisteme kad oces! Stvarno neverovatno od njih...

MI6

26.04.2017. 17:51

Mogli bi za početak da zamene žene, Makronu po godinama bliža Karla a starom Sarkoziju Makronova bivša nastavnica,tako bi se smirile strasti evroatlantista.

Stole

27.04.2017. 04:21

Matematika prosta...Makron je Rotsildovac koji nastavlja islamizaciju evrope,dok je druga opcija protiv.Na zalost,mora da pobedi.Svet u zlu lezi.