Pariz: U neredima tokom noći uhapšene 143 osobe

Tanjug

ponedeljak, 24. 04. 2017. u 11:30

Париз: У нередима током ноћи ухапшене 143 особе

Foto Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

U nasilju u centru Pariza lakše je povređeno šest policajaca i troje demonstranata, 143 osobe su uhapšene, a 29 njih je zadržano u pritvoru tokom noći
PARIZ - Francuska policija danas je saopštila da je nakon prvog kruga predsedničkih izbora tokom noći zbog nereda koji su izbili u Parizu uhapšeno više od 100 osoba, prenosi AFP.

Navodi se da su demonstranti bacali boce na snage bezbednosti, palili automobile i razbijali izloge prodavnica.

"U nasilju u centru Pariza lakše je povređeno šest policajaca i troje demonstranata, 143 osobe su uhapšene, a 29 njih je zadržano u pritvoru tokom noći", navela je policija.

Na Trgu Republike u Parizu sinoć su održani protesti zbog rezultata glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, a francuski mediji javili su da je na tom skupu došlo do sukoba između demonstranata i policije.

Snage reda i jedinice za sprečavanje nereda pristigle su u velikom broju na trg, gde se okupilo oko 1.000 ljudi izražavajući protivljenje i centrističkom kandidatu Emanuelu Makronu i liderki ultradesnice Marin Le Pen koji će se u drugom krugu nadmetati za mesto predsednika.

"Figaro" je preneo da su demonstranti ispisali više grafita na čuvenom spomeniku pri čemu su specijalne policijske mobilne snage ispalile suzavac i gumene metke, a saobraćaj oko trga je bio blokiran.

Foto Tanjug/AP Photo/Emilio MorenattiAP je preneo da su se demonstranti okupili na Trgu Republike, u centru francuske prestonice mašući crvenim zastavama i plešući oko logorske vatre, među kojima su neki uzvikivali "Sada zapalite vaše izborne listiće" i "Ni Marin ni Makron".

Foto Tanjug/AP Photo/Emilio MorenattiPre toga demonstranti su se okupili i u istočnom delu Pariza na Trgu Bastilje, gde je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac da bi rasterala sve nemirnije levičarske demonstrante, među kojima su preovladavali mladi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije