Papa pozvao na pravdu za migrante i siromašne koje eksploatišu imućni

Beta

21. 02. 2017. u 14:38

Папа позвао на правду за мигранте и сиромашне које експлоатишу имућни

Foto Tanjug, AP

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je na formiranje humanitarnih koridora u cilju zaštite izbeglica koje napuštaju svoju domovinu i osudio "populističku retoriku"
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je na formiranje humanitarnih koridora u cilju zaštite izbeglica koje napuštaju svoju domovinu i osudio "populističku retoriku" kojom se, kako je naveo, zatvaraju vrata ispred njihovih lica.

Govoreći u Rimu na međunarodnom forumu o migraciji i miru, papa Franja je takođe pozvao na pravdu za migrante i siromašne koje eksploatišu imućni.

Papa je naveo da svet ne može više da podnese "neprihvatljivu ekonomsku nejednakost" koja uništava planetu i primorava ljude da napuste svoje domove.

"Grupa pojedinaca ne može da kontroliše polovinu svetskih resursa. Ne možemo da dopustimo da ljudi i čitavi narodi imaju pravo da samo prikupljaju mrvice", rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Darko

21.02.2017. 15:31

Je li ovo vic dana? Uberimucna katolicka crkva prica o pravdi za sirotinju kojoj uzima pare. I to ne kao kod drugih religija na ''dobrovoljnoj'' osnovi nego automatski od plate u razvijenijim zemljama do priloga po spisku od onih kod kojih nema elektronskog sistema. Ko ne plati mesecnu ''clanarinu'' izbacuju ga kao vernika iz katolicke crkve! Apsurd nad apsurdom.

Само кажем

21.02.2017. 16:30

Пропустио да похвали Вучића због "правде за мигранте". Само треба да затвори друго око на "сиромашне које експлоатишу имућни"!

Comedy Central

21.02.2017. 19:06

Tako je brate, uzmi, smesti, obuci i nahrani....tako ono kaze sveto pismo. Manje price,vise rada.