Italijanski premijer pozvao majke da doje bebe u javnosti

Beta

28. 01. 2017. u 23:46

Italijanski premijer Paolo Đentiloni pozvao je danas žene da slobodno doje svoje gladne i uplakane bebe u državnim kancelarijama i javnim preduzećima

Италијански премијер позвао мајке да доје бебе у јавности

Ilustracija / Foto: Thinkstock

Italijanski premijer Paolo Đentiloni pozvao je danas žene da slobodno doje svoje gladne i uplakane bebe u državnim kancelarijama i javnim preduzećima.

Đentiloni je rekao da će italijanska vlada poslati direktivu javnim službama u kojoj će se jasno staviti do znanja da je dojenje dece u državnim kancelarijama dobrodošlo.

Ministarka za državnu upravu Marijana Madija napisala je na Tviteru da dojenje nigde ne bi trebalo da bude zabranjeno.

Italijanski poštanski sistem saopštio je da dojenje u njihovim kancelarijama nije zabranjeno.

Jedna žena objavila je na društvenim mrežama da su joj poštanski službenici u gradu Bjela, na severu zemlje, rekli da ne može da doji svog sina u njihovim prostorijama i da joj nisu dozvolili da ga presvuče u njihovom toaletu.

Kompanija je najavila da će kontaktirati majku oko tog "neporazuma".

Papa Franja nedavno je pozvao majke, tokom tradicionalne ceremonije krštenje beba u Sikstinskoj kapeli, da slobodno nahrane svoju gladnu decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

John Cena

29.01.2017. 00:25

To je jedna normalna stvar,ali nisam za to da se javno radi....Uskoro cemo goli setati ulicom,jer je to normalno,zasto bi se krili ispod odece kada mozemo i goli setati...