Češka neće muslimanske migrante

Fonet

26. 12. 2016. u 19:15

Češki predsednik Miloš Zeman ponovio je u božićnoj poruci emitovanoj danas da odbija da prihvati u Češkoj "muslimanske migrante" i kritikovao vođstvo Evropske unije kao "nemoćno i birokratsko"

Чешка неће муслиманске мигранте

Pixsell

PRAG - Češki predsednik Miloš Zeman ponovio je u božićnoj poruci emitovanoj danas da odbija da prihvati u Češkoj "muslimanske migrante" i kritikovao vođstvo Evropske unije kao "nemoćno i birokratsko".

"Primiti muslimanske migrante, teške za integraciju na našoj teritoriji, značilo bi stvoriti kulturnu mešavinu koja bi pak mogla dovesti do eventualnih terorističkih napada", rekao je Zeman u poruci koju je emitovalo više televizijskih stanica.

"Gotovo niko više danas ne sumnja u povezanost migracijskog talas s terorističkim napadima", dodao je Zeman koji je početkom 2013. izabran na čelo države.

"Zato se protivim ideji kako bi bilo dobro primiti na našu teritoriju u narednim godinama oko 6.200 migranata na tzv. dobrovoljnoj bazi, što je gotovo isto što i obavezna kvota", dodao je on, prenose agencije.

Zeman pozitivno gleda na "pomoć migrantima u njihovoj zemlji podrekla ili susednim zemljama", kao i pomoći Italiji i Grčkoj, zemljama koje se "suočavaju s migracijskim talasom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Анти Антифа

26.12.2016. 19:48

Браво!Нама су се насилно населили у 18 веку у Новом Пазару,Сарајеву,Приштини ,Скопљу,Мостару

sasa m

26.12.2016. 21:16

Svi koji su "dobili" bilo kakve papire treba insistirati da će bti poništeni i na tome treba insistirati! Neće građani Evrope da plaćaju ogromne poreze i takse a da onda neko dođe na gotovo. Ili kompletno vraćanje ili razlaz E.U. sa visokim carinama za države koje su prodale Evropu i njenu cilizaciju! Evropljani NEĆE da budu plen!

realist O

26.12.2016. 23:15

jedini pametan covek koji stiti svog naroda od muslimana koji su nepreracunljivi,i nikad nisu za suzivot,jer ne rade to sto misle nego drugim sta im drugim kazu zato je bolje sto dalje od hriscanstva.

zaliv.NET

27.12.2016. 00:21

Tako se to radi...a ne kao mi pa ostavismo tursko seme zla posejano po Srbiji te danas imamo poturice koje sikcu kao zmije na samu rec SRBIN kao da im je neko zabio klince pod nokte. Da smo mi bili pametni kao Grci mi bi sve to jos posle 1804 proterali bez izuzetka...a vidimo i danas ovi nasi kazu mi docekujemo otvorenih ruku sve. Ja se samo pitam u cije ime, vodite ih kuci! Mogu dobiti samo privremene papire i da im se odmaj kaze da moraju ici kad tad, u kasarne ih smestiti!