„RUSI DOLAZE“: Ruski ratni brodovi izazvali histeriju u britanskim medijima (VIDEO)

Novosti online

22. 10. 2016. u 12:01

Prolazak grupe ruskih nosača aviona kroz Lamanš na putu ka Siriji izazvao je komešanje u britanskim medijima

„РУСИ ДОЛАЗЕ“: Руски ратни бродови изазвали хистерију у британским медијима (ВИДЕО)
Prolazak grupe ruskih nosača aviona kroz Lamanš na putu ka Siriji izazvao je komešanje u britanskim medijima, koji detaljno izveštavaju o ovom događaju gotovo iz sata u sat. Listovi su intenzivno citirali anonimni izvor iz NATO-a, prema čijim je rečima Moskva angažovala „celu Severnu flotu i veliki deo Baltičke“, iako je ka obalama Sirije upućena samo grupa brodova.

Zvaničnici uveravaju da Rusija nije zatekla London nespreman, a kraljevska flota će dejstvovati „u uobičajenom poretku“. Štampa, pre svega bulevarska, objavljivala je zastrašujuće naslove jedan za drugim.

Tabloid „San“ je upozoravao: „Idu Rusi. Nuklearni ratni brodovi Vladimira Putina približavaju se Lamanšu, a Vojna mornarica Velike Britanije priprema se da podigne flotu u stanje pripravnosti“. „Flotila ruskih nuklearnih brodova primećena je kako izlazi iz baze, ona se uputila ka Britaniji“, pisao je list.

„Rusija obećava nečuveni odgovor na nove sankcije, dok se njeni vojni brodovi približavaju Britaniji“, napisao je „Dejli star“, koji je odlučio da poveže dve ne baš povezane vesti. List je upozoravao da bi ruska flota mogla da „opkoli“ Veliku Britaniju i počeo da računa „koliko je ostalo do Trećeg svetskog“. Posebna pažnja posvećena je „planovima presretanja“ ruskih brodova, koje su napravili svi tabloidi, bez izuzetka. Naslovi britanskih medija postajali su sve ratoborniji. „S kim ste Vi nameravali da se šalite, gospodine Putin? Kraljevska flota obećava da neće ispuštati iz vida flotu Vladimira Putina“, ovako je „San“ preneo saopštenje Ministarstva odbrane Velike Britanije o prolasku ruske flotile.

„Dejli ekspres“ je podizao tenziju, izveštavajući o približavanju brodova: „Ruski nuklearni kapacitet je na našem pragu: strašna nuklearna flota Putina na 10 milja od Dovera“. „Rusi u našem vidnom polju. Junaci Kraljevske flote uvrebali nuklearnu flotu Putina“, pisao je „San“. Kada su ruski brodovi, najzad, ušli u Lamanš, list je saopštio da je to „invazija“.

„Dejli mejl“ je odreagovao na približavanje grupe Vojne mornarice Rusiji vojnim upozorenjem. „Čuvajte se, Rusi. Vatreni ’Drakon‘ ide za vama. Savremeni kraljevski razarač pobrinuće se za to da napadačka flota Putina napusti Lamanš“, napisao je list. Tabloid je objavio i mišljenje očevica Nejdžela Skota, koji je posmatrao brodove u zalivu.

„Nikada neću zaboraviti ovaj dan. (…) Uspeli smo veoma da im se približimo. U naše vreme bilo je gotovo nemoguće videti tako strašnu flotu borbenih brodova — to je bilo zapanjujuće“, ispričao je on.


(Izvor: sputniknews.com)
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

ISTINA

22.10.2016. 12:25

Jel ovo ide na ugalj i da li njime upravljaju Paja i Jare? Zamislite u sred neke medjunarodne krize mora da se vrati kuci po gorivo, kazem kuci jer Rusija nema bas puno prijatelja u svetu. Zaista lep muzejski eksponat.

čiča

22.10.2016. 12:35

Prvo radi se o jednom jedinom nosaču aviona, a drugo i treba da se plaše nije Rusija Srbija pa da oni mogu da se iživljavaju na noj

Socrat

22.10.2016. 12:37

Ova sila se sastoji od nosača aviona Admiral Kuznjecov i dva prateća broda. Ova engleska štampa deset puta gora od naše, ovo su bre pravi majstori

sMiley

22.10.2016. 12:39

hahaha, Ruske stare olupine ,izazvale histeriju isto kao moj star Trabant, ne budite smesni jer Putin igra poker sa EU ali bez jakih karata..! ;-))

Wagner

22.10.2016. 14:07

Pitanje: Da li je ovo brod ili termoelektrana Nikola Tesla? Mislim, tako dimi. A tek podatak da iza njega stalno ide tegljac jer se svako malo kvari, zaista presmesno.

Gedza "kaplar"

22.10.2016. 18:15

@ Wagner !!! Zar nisi vidio,da je tegljac natovaren "ugljem" i lozace sa lopatama ,da priteknu u pomoc Ruskom nosacu aviona !?!.......