Premijerka Škotske: Bregzit se ne odnosi na Škotsku

Beta

13. 07. 2016. u 18:56

Premijerka Škotske Nikola Stardžon ponovila je danas da se izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) Bregzit ne odnosi na Škotsku koja je na referendumu glasala za ostanak u Uniji

Премијерка Шкотске: Брегзит се не односи на Шкотску
Premijerka Škotske Nikola Stardžon ponovila je danas da se izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) Bregzit ne odnosi na Škotsku koja je na referendumu glasala za ostanak u Uniji.

Nikola Stardžon je ponovila stav škotske vlade nekoliko sati pre preuzimanja dužnosti Tereze Mej na mesto predsednice britanske vlade.

"Tereza Mej je rekla da Bregzit znači Bregzit. Poštujem što je postala nova britanska premijerka jer su Engleska i Vels glasali za izlazak iz EU. Međutim, to se ne odnosi na Škotsku koja je glasala za ostanak u Uniji", rekla je škotska premijerka novinarima u Londonu.

Prema njenim rečima, ona ima dužnost da poštuje odluku svojih građana i da štiti interese i odnose Škotske s EU.

Dejvid Kameron danas je zvanično napustio funkciju predsednika britanske vlade koju će tokom večeri preuzeti Tereza Mej, dosadašnja ministarka unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

pera borin

14.07.2016. 08:45

Sta Vam pisem godinama?Zamislite drugu mogucnost?Nemacka odluci na referendumu da istupi iz EU?Medjutim!Ona u sebi objedinjuje 16 Savezne Drzave,koje imaju svoje parlamente,vlade,ministarstva itd.E sada njih 16,svaka pojedinacno odlucuju da nece da istupe iz EU!?Da li je Nemacka,u tom slucaju,istupila iz EU?!A sta bi rekli kada bi na OI posla"Amerika"i 52 "Junajted Stejt".Oni i tada kada nemogase da nas pobede u kosarci,dovedose profesionalce.Znaci moze im se i rade kako hoce!Pa ako objavite?

čiča

14.07.2016. 09:05

Nikada ništa britanci nisu uradili na svoju štetu , tako i ova škotlanjdjanka tvrdi pazar kako bi britanci izvukli što veću korist