MASAKR U ISTANBULU: 36 poginulo, 147 ranjeno u napadu bombaša-samoubica na aerodromu (VIDEO,FOTO)

Novosti online

utorak, 28. 06. 2016. u 21:30

МАСАКР У ИСТАНБУЛУ: 36 погинуло, 147 рањено у нападу бомбаша-самоубица на аеродрому (ВИДЕО,ФОТО)

Foto: Twitter

U terorističkom napadu na međunarodnom terminalu aerodroma "Ataturk" u Istanbulu, večeras je poginulo najmanje 36 ljudi, a 147 ranjeno. Avion sa odbojkašima Srbije bezbedan

U terorističkom napadu na međunarodnom terminalu aerodroma "Ataturk" u Istanbulu, večeras je poginulo najmanje 36 ljudi, a više od 147 ranjeno.

Teroristi su aktivirali eksplozivne naprave pored detektora za otkrivanje predmeta od metala na istanbulskom aerodromu, prenosi Rojters. Jedan terorista je pre toga otvorio vatru iz automatske puške.

Samoubice su se raznele tokom provere metala. Prema podacima očevidaca i ranjenika, pojaseve sa eksplozivom navodno su aktivirali i momak i devojka. Policija je otvorila vatru na osumnjičene u pokušaju da ih neutrališe. Eksplozije su se dogodile ispred terminala za poletanje.

Prema saopštenjima medija, kasnije se čula i treća eksplozija na ulazu u stanicu metroa „Aerodrom“.

Aerodrom je trenutno zatvoren, a na mesto incidenta poslat je veliki broj policajaca i pripadnika Hitne pomoći.

Pentagon je saopštio da se pretpostavlja da je za napad odgovorna Radnička partija Kurdistana.

ODBOJKAŠI SRBIJE NA AERODROMUOdbojkaška reprezentacija Srbije bezbedno je večeras sletela u Istanbul, a pošto su zbog napada svi dalji letovi otkazani, prenoćiće na aerodromu u Turskoj i sutra nastaviti put za Teheran, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

KONZUL: U KONTAKTU SMO S BOLNICOM, NEMA PODATAKA O PRIJEMU SRPSKIH DRŽAVLjANA


Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je Beti da je u kontaktu s bolnicom Bakirkoju u koju su dopremljeni poginuli i povređeni posle večerašnjeg bombaškog napada na aerodromu "Ataturk" i da "nema podataka" da među njima ima srpskih državljana.


Marković je rekao da je u stalnom kontaktu i s policijom u Istanbulu i da od njih očekuje blagovremene informacije koje bi se eventualno ticale srpskih državljana.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Mile

28.06.2016. 23:03

nasa teniska juniorska reprezentacija je trenutno u turskoj i sutra su trebali da se vrate za beograd