Bivši nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele preminuo je danas u 55. godini, objavili su nemački mediji, pozivajući se na fondaciju tog nemačkog političara.

Vestervele je izgubio borbu protiv raka, obavljeno je na sajtu njegove fondacije.

Vestervele je umro u Univerzitetskoj klinici u Kelnu, navodi FAZ.net.

Ministar spoljnih poslova Nemačke bio je od 2009. do 2013. godine, a obavljao je i dužnost vicekancelara.

VUĆIĆ: UMRO JE ISTINSKI PRIJATELj SRBIJE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće povodom smrti bivšeg ministra spoljnih poslova Nemačke Gida Vestervelea.


Vučić je na "Tviteru" naveo da je Vestervele bio iskreni prijatelj Srbije "istinski prijatelj Srbije"."Lično sam bio počastvovan prijateljstvom i srdačnom saradnjom sa gospodinom Vesterveleom, koji je bio voljan ne samo da pažljivo sasluša, već i da ponudi iskrene i mudre savete, koji su rezultat bogatog političkog iskustva" naveo je Vučić u telegramu koji je uputio nemačkom ambasadoru Akselu Ditmanu.


On je u telegramu rekao da je sa velikom tugom primio vest o smrti Vestervelea i da je to veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje, već i za sve one koji su imali priliku da ga poznaju.


Vučić je naveo da će Vestervele ostati upamćen po bogatom političkom iskustvu i izuzetnoj posvećenosti i naporima kroz aktivnosti Vestervele fondacije.


Vestervele je preminuo danas od leukemije u 54. godini, objavila je Fondacija Vestervele.