Snežna oluja Vladimir donela haos Libanu

01. 01. 2016. u 18:40

Снежна олуја Владимир донела хаос Либану

Ilustracija

Snežna oluja "Vladimir" donela je tokom prvog dana Nove godine Libanu velike snežne padavine, usled čega su neka planinska sela ostala odsečena

BEJRUT - Snežna oluja "Vladimir" donela je tokom prvog dana Nove godine Libanu velike snežne padavine, usled čega su neka planinska sela ostala odsečena, a uslovi života za desetine hiljada sirijskih izbeglica su značajno pogoršani.

Mnoge izbeglice, koje žive u šatorima u dolini Beka na Istoku Libana, tek nakratko su danas izašli iz svojih šatora i koliba kako bi raščistili sneg i sprečili urušavanje krovova, prenela je agencija AP.

U gradu Al-Mardž u blizini sirijske granice, izbeglice ističu da najviše strahuju od toga da voda od snega ili kiše ne prodre u njihove šatore.

Oluja "Vladimir" je započela u četvrtak popodne, a već u petak ujutro su mnogi planinski putevi bili blokirani, uključujući autoput koji povezuje Bejrut i sirijsku prestonicu Damask.

U Libanu se nalazi više od 1,1 miliona sirijskih izbeglica, što je jednako četvrtini ukupnog broja stanovnika Libana.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)