Islamska država planirala terorističke atake u Minhenu, ukinuta uzbuna o neposrednom napadu

Beta

01. 01. 2016. u 08:49

Исламска држава планирала терористичке атаке у Минхену, укинута узбуна о непосредном нападу

Policija u Minhenu evakuiala dve železničke stanice

Džihadisti iz Islamske države osumnjičeni su za planiranje samoubilačkog napada za doček Nove godine u Minhenu. Policija ukinula uzbunu za postojanje pretećeg napada u Minhenu

Nemačka policija ukinula je danas uzbunu za postojanje pretećeg napada u Minhenu, javio je AFP.

"U celini rekao bih da je situacija u Minhenu onakva kakva je bila pre opasnosti od napada", izjavio je novinarima šef minhenske poliicje Hubertus Andre. Andre je prethodno izjavio da je Nemačka dobila dojavu nekoliko sati pre ponoći da ekstremisti iz Iraka i Sirije planiraju da izvedu teorističke napade u Minhenu, ali policija još nije uspela da pronađe osumnjičene niti je sigurna da se oni nalaze u Nemačkoj, izjavio je šef minhenske policije.

Vlasti u Nemačkoj pretpostavljaju da je reč o pripadnicima Islamske države.

"Podatke koje su dobile nemačke vlasti ukazaju na pretnju samoubilačkim napadom", izjavio je rano jutros načelnik policije u Minhenu Hubertus Andre i dodao da postoji grupa od pet do sedam osumnjičenih, ali nije naveo da li je bilo hapšenja tokom noći.

Prema informacijama koje su dobile vlasti, napad je bio planiran za noćas u ponoć na železničkoj stanici u Minhenu.

Policija u Minhenu upozorila je sinoć građane da izbegavaju glavnu železničku stanicu i stanicu Pasing zbog "ozbiljne" pretnje od terorističkog napada.

Policajci koji su bili slobodni za novogodišnje veče angažovani su na pretrazi stanica, ali do sada nisu našli ništa sumnjivo.

Policija je zatražila od gradjana da izbegavaju gužve, javni saobraćaj i železničke stanice.POLICIJA TRAGA ZA OSUMNjIČENIMA
Pripadnici nemačke policije tragaju za sedam osoba osumnjičenih da su planirali samoubilački napad u Minhenu tokom novogodišnje večeri u ime ekstremističke organizacije Islamska države (IS), saopštila je danas policja.

Oko 550 policajaca traga za osumnjičenim i obezbeđuje grad, preneo je AFP.
Kako je izjavio portparol minhenske policje, bezbendosno upozorenje je i dalje na visokom nivou, jer i dalje postoji velika opasnost od eventualnih terorističkih aktivnosti.

Na svom Tviter nalogu minhenska policija je napisala: "Dobro jutro svima koji su proveli noć u Minhenu. Hvala što ste ostali mirni i što imate razumevanja za naše mere".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki

01.01.2016. 14:24

Dokle će policija da teroriše ljude..Lažnim saopštenjima i širenjem dezinformacija.Ko je u policiji sada odgovaran za dojavu o lažnoj akciji terorista.?Presija i represija.

Dragan Sweden

01.01.2016. 15:00

Dva najveca zla, koje prete covecanstvu su terorizam i globalizam. Jedni ubijaju mombama a ovi drugi ubivaju ekonomski niste nacije i narode.