Rusija testira superdron koji razvija brzinu do 800 km/č

Novosti online

12. 12. 2015. u 21:32

U Rusiji testiran dron koji leti brzinom do 800 kilometara na sat, saopštio je izvor u ruskoj vojnoj industriji

Русија тестира супердрон који развија брзину до 800 км/ч

U Rusiji testiran dron koji leti brzinom do 800 kilometara na sat, saopštio je izvor u ruskoj vojnoj industriji.

„U toku je testiranje drona koji može da vrši kako špijunske, tako i udarne zadatke. NJegova brzina iznosi do 800 kilometara na sat. Testiranje se bliži kraju“, rekao je izvor.

Taj aparat može da nosi 250 kilograma, dodao je izvor.

Na kraju kolegijuma vojnog resora koji je juče održan, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da je iskustvo izvršavanja borbenih zadataka u Siriji pokazalo da su dronovi nezamenljivi tokom borbenih akcija.

„Ako je 2011. godine u Oružanim snagama bilo samo 180 sistema, sada imamo 1.729 savremenih borbenih letelica“, naveo je on.


(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ocigledno

13.12.2015. 06:29

Ovi ili namerno lazu ili su totalno prolupali. Pogledajte prednji tocak na ovoj "letecoj masini". Izgleda isto kao sto je su izgledali tockovi na mom triciklu sezdesetih godina proslog veka (koji je inace bio ruske proizvodnje, tvrde punjene gume). Zar neko moze da poveruje da nesto kao ovo na fotografiji moze uopste da se pomeri, a kamoli da uzleti? Ajde redakcijo, da vidim da li imate dovoljno hrabrosti da objavite ovo? Do sada niste.

Зоран

12.02.2016. 22:53

@ocigledno - Ако Рујке испитују неки нови Дрон што лети 800 км на час, то сигурно није овај плех са слике, на тој брзини би се овај апарат постављен на врху налик на тањир што стоји усправно и под деведесет степени или поломио или десинтегрисала летилицу. Није ни аеро-динамички, а ни по осталим законима физике. Могуће је да Руси испитују такав дрон који може да развије ту бруину само ми се не слаже са постављеном сликом.

Vrbašanin

13.12.2015. 11:35

Taj dron leti neide na točkovima (kao tvog)bicikla i hidro avioni imaju skije pa lete ovo je samo test točkovi služe za poletanje .

Nemaš ti pojma OČIGLEDNO

13.12.2015. 13:35

Napravi mi auto koje je jednostavno i završava posao, LADA i dalje obavlja posao. Koji to zapadni auto uspeo do sada. A suvišno je sa ovim komenar davati o Dronu...