U Iraku 1.600 slučajeva zaraze kolerom

Tanjug

22. 10. 2015. u 23:20

У Ираку 1.600 случајева заразе колером

Pres konferencija Svetske zdravstvene organizacije povodom epidemije kolere

Iz kancelarije UN zadužene za koordinaciju humanitarnih akcija saopšteno je da su glavni uzročnici izbijanja kolere neispravan vodovodni sistem i nedostatka dovoljne količine hlora
NjUJORK - Ujedinjene nacije su saopštile da je proteklog meseca u Iraku potvrđeno više od 1.600 slučajeva kolere i da humanitarna kriza u ovoj državi postaje sve gora s obzirom da je za 8,6 miliona ljudi neophodna pomoć.

Iz kancelarije UN zadužene za koordinaciju humanitarnih akcija saopšteno je da su glavni uzročnici izbijanja kolere neispravan vodovodni sistem i nedostatka dovoljne količine hlora kako bi bilo moguće obezbedidi čistu vodu, prenela je agencija AP.

Najmanje 54 slučaja zaraženih zabeležena su 22. septembra.

UN su, pozivajući se na podatke Svetske zdravstvene organizacije i iračkog Ministarstva zdravlja, saopštile da je do 15. oktobra prijavljeno 1.600 slučajeva zaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Skretnicar

23.10.2015. 07:18

Do nametanja Americke demokrarije Irak je bio jedna od najnaprednijih arapskih zemalja, bez nepismenih sa visokim standardom i sredjenom zivotnom sredinom. Plovni kanal od mora do Bagdada itd itd ...Sada Irak ima "americku demokratiju" koleru, pa cak i nedostatak hlora da dezinfekciju vode, a kazu ( Amerikanci ) da su posedovaji i hemijsko oruzje za masovno ubijanje.Sto rece Putin u UN : "Da li ste svesni sta ste uradili " ?