Putin: Ruska politika na Bliskom istoku biće odgovorna

Tanjug

ponedeljak, 21. 09. 2015. u 23:58

Путин: Руска политика на Блиском истоку биће одговорна
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će pozicija Moskve na Bliskom istoku uvek ostati odgovorna
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će pozicija Moskve na Bliskom istoku uvek ostati odgovorna.

"Vrlo mnogo ljudi iz bivšeg Sovjetskog Saveza živi u državi Izrael i to ima specijalni uticaj na naše međudržavne odnose i sve akcije Rusije u regionu će uvek biti odgovorne," rekao je Putin na sastanku s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, kako prenosi TAS S.

Netanijahu je došao u posetu Moskvi jer je zabrinut zbog pogoršanja situacije na Bliskom istoku.

"Izrael i Rusija imaju zajedničke interese-osiguranje stabilnosti na Bliskom istoku. Ja sam ovde zbog komplikovane bezbednosne situacije, ona počinje da bude sve komplikovanija," rekao je Netanijahu.

Putin je izrazio uverenje da Siriji nije potreban rat s Izraelom.

"Što se tiče granatiranja, mi osuđujemo to granatiranje. Koliko je meni poznato improvizovani raketni sustemi su pri tome korišćeni", rekao je on u razgovoru s Netanijahuom.

"Što se tiče Sirije, mi znamo i razumemo da sirijskia armija i Sirija u celini ima poziciju, kada u prvi plan izbije održanje njene sopstvene nacionalnosti, da ne otvara drugi front," rekao je Putin.

Ruski lider je takođe rekao da razume zabrinutost izraelskog rukovodstva.

"Vrlo sam sretan sto ste vi došli da diskutujemo sve detalje", dodao je on. Izraelski mediji su danas objavili da se očekuje da Netanijahu zatraži da Izrael održi slobodu za svoje vazduhoplovne snage na nebu iznad Sirije.

Istovremeno podsećaju da su izraelski borbeni avioni izveli nekoliko udara na sirijsku teritoriju da bi se ovetili za raketnu vatru ili su napadali konvoje oružja namenjene libanskom Hezbolahu, kako su izvestili strani mediji.

Netanijahu je otputovao jutros u Moskvu da bi takođe uspostavio protokol kako bi se izbegli problemi identifikacije i mogući sukobi između izraelskih i ruskih aviona, imajući u vidu da su ruske letelice i vojne snage nedavno stigle u Siriju kako bi spasile sirijskog predsednika Bašara Asada poraza od strane Islamske države i drugih pobunjenika.

Premijerov kabinet je najavio i da će Putinu biti predstavljene obaveštajne informacije o iranskom direktnom mešanju protiv Izraela na Golanskoj visiji i da Hezbolah koristi i ima pristupa ruskoj opremi.

Netanijahu je prethodno posetio Rusiju u oktobru 2013. godine i ovo je prva poseta otkako je izbio sukob u Ukrajni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mex

22.09.2015. 02:46

" Vrlo sam sretan sto ste VI dosli da diskutujemo sve detalje " ! Samo da se zna da Motka ima dva kraja , sto jevreji nisu do sada hteli da priznaju al su se uvek pribojavali da ce im se vratiti sve milo za drago . Na kraju krajeva taj zlotvor i ubica male dece nije dosao po svom cefu vec je poslat od naredbodavaca jevreja s druge strane Vode .

Malo razmisljanja

22.09.2015. 08:43

ISIL, Putin, S.Milosevic su produkt iste cionisticke kuhinje. Napravljeni su da plase malu decu na zapadu, i da opravdavaju gigantsko trosenje u vojno-industrijskom kompleksu. Sve u cilju profita. Da ne pominjem opako suzenje osnovnih prava coveka i gradjana zarad borbe protiv globalnog terorizma(koji vodi korene u CIA produkciji). Savetujem ove koji klikcu pluseve, da razmisle sta se iza brda valja. Isti oni koji su doveli Jeljcina da razara Rusiju 90-tih, dali su saglasnost na izbor Putina.

Gojko

22.09.2015. 09:55

Na naslovnoj strani Al Masdar Newsa imate tekst o [ jucherasnjem ] uspehu u preciznosti sirijskog ratnog vazduhoplovstva [ SAAF ] pri dejstvu istog u Al Raki,prekjuche 50 km od Latakije i sve to zahvaljujuchi ruskim vojnim savetnicima koji dostavljaju precizne satelitske snimke sir.centralnoj komandi.Tekstovi su na engl.jeziku.