Crkva napravila streljanu za svoje vernike

Tanjug

14. 08. 2015. u 16:53

Crkva u DŽejmisonu, u američkoj državi Alabama, instalirala je streljanu u svom dvorištu kako bi njeni naoružani vernici mogli da se "razonode pucajući u mete"

Црква направила стрељану за своје вернике

YouTube

MONTGOMERI - Crkva u DŽejmisonu, u američkoj državi Alabama, instalirala je streljanu u svom dvorištu kako bi njeni naoružani vernici mogli da se "razonode pucajući u mete".

"Jedan broj naših vernika, poput nekoliko starijih dama, na primer, kupili su oružje, ali nisu znali kako da njime rukuju", kazao je pastor Filip Gvin za televiziju Ej-Bi-Si.

Kako njegovi vernici ne bi ostali uskraćeni za tu veštinu, Gvin je odlučio da iza božije kuće postavi streljanu. U početku su vernici morali da prođu obuku o bezbednom rukovanju oružjem, ali su, u međuvremenu, pravila "olabavljena"

"Puno je ljudi koji žele da se zabave sa vatrenim oružjem u bezbednom i prijateljskom okruženju", objasnio je pastor koji tvrdi da streljana "nema nikakve veze sa bilo kakvim kultom oružja" niti sa "bilo kakvim oblikom hrišćanskog militantizma".

U Alabami, jednoj od 10 američkih država sa najvećom stopom naoružanja, nošenje oružja je dozvoljeno čak i u crkvama.

Demokrate su pokušale da zabrane oružje u crkvama, ali su njihovi napori naišli na slabu podršku u Kongresu.

Samo pre dva meseca, u Čarlstonu, u Južnoj Karolini, naoružani mladić upao je u crkvu i ubio devet vernika.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)