UN: Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH

Tanjug

utorak, 30. 06. 2015. u 23:42

УН: Русија предала алтернативни нацрт резолуције о БиХ
Ruske agencije javljaju da se Moskva predala Savetu bezbednosti UN alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protivtežu britanskom dokumentu koji se predlaže povodom godišnjice događaja u Srebrenici

Rusija je predala Savetu bezbednosti UN (SB UN) alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protivtežu britanskom dokumentu koji se predlaže za usvajanje povodom 20. godišnjice tragičnih događaja u Srebrenici, javile su ruske agencije, pozivajući se na pres sekretara ruske misije pri UN Alekseja Zajceva.

"Ovaj nacrt smatramo uravnoteženijim i orijentisanim na pomirenje strana, a ne na stvaranje dodatnih linija podela u BiH", rekao je Zajcev.

On nije želeo da govori o glavnim odredbama dokumenta koji je predložila Rusija, dodajući da je to u ovom trenutku "nesvrsishodno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Sekula

01.07.2015. 01:09

Ja sam ocekivao da ovakvu rezoluciju napisu Nemci ili u najmanju ruku nas dokazani prijatelj, americki ambasador Kirbi. Ovi Rusi uvijek sve pokvare.

Rusofil2

08.07.2015. 09:02

@Sekula - Sekula bravo, vrlo mudro. Da nam nisu Rusi(makar samo kao strasilo za zapad )arnauti bi se setali po Prokuplje, a Republike Srbske nebi ni bilo.Kad cemo se rasvestiti,i shvatiti da je zapad najgore zlo za Srbe, vecito nas ubijali, i vecito samo vrebaju da zadaju neki udarac,uvek su na raspolaganju Srbskim protivnicima :arnnautima, krvatima, poturicama, i bilo ko da krene na Srbe, zapad im je tu kao pomoc.Raspad eu je spas za Srbe,i jedva cekam da se slomi ta trula tikva, a krenulo je hvala Bogu.

karate

01.07.2015. 15:08

Rusija pomaze opet Srbiji kao i 99 godine proslog veka . Ili kao sto je sada pomogla Grckoj . Plasim se da se opet neko dobro ne pokaje ?