U kojoj zemlji su deca najzadovaljnija?

Tanjug

14. 05. 2015. u 10:16

У којој земљи су деца најзадоваљнија?

Ilustracija

Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na prvom mestu nalaze deca iz Rumunije, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu
BERLIN - Materijalno blagostanje, očito, ne donosi radost i zadovoljstvo deci, pokazala je jedna međunarodna studija, sprovedena u 15 zemalja po kojoj su, kako prenosi politički magazin "Špigel", deca u Rumuniji, najzadovoljnija, dok se mali Nemci nalaze tek na devetom mestu.

Studija, sprovedena među decom starosti od 10 do 12 godina, pokazala je da se na drugom mestu nalaze mali Kolumbiciji, a na trećem Turci, dok su, kao najnezadovoljniji, navedeni tinejdžeri u Južnoj Koreji.

Naučnici su u studiji, pod nazivom "Children s World", ukupno ispitali 36. 000 dece u toku dve godine, a ovakvi rezultati nisu iznenadili školskog psihologa iz Berlina Klausa Zajfrida, koji je rekao da su deca u zemljama blagostanja zahtevna.

Deca, koja odrastaju u blagostanju veoma su zahtevna, a samim time brzo postaju nezadovoljna, rekao je Zajfrid i dodao da deca u Africi ili Aziji pokazuju zadovoljstvo, ukoliko smeju da idu u školu ili imaju dovoljno da jedu.

On je, takođe, upozorio da su mnoga deca u Nemačkoj jedva motivisana da uče i da im često veliki televizor, tehničke igrice ili novi bickl "izmame" sreću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Raje

14.05.2015. 10:31

Verovatno nisu pitali cigansku decu. Njihovi roditelji prose po svim gradovima one bogatije EU.

Косингас

14.05.2015. 19:06

На први поглед је очигледно да су срећнија деца која су одрастала и васпитавана у традиционалнијим срединама традиционалнијим методама! А да еу-експерименти у васпитавању, које силом натурају нама, нису дали добре резултате! Иначе, деца од 10 до 12 година нису тинејџери - тинејџер се постаје тек кад се пређе 12 година! Тин ејџ значи доба у коме се године завршавају на тин, а то нису ни 10-тен, ни 11-илевен, ни 12-твелв! Тин ејџ почиње са 13 и завршава са 19 година!