Iran: SAD isporučuju oružje i novac Islamskoj državi

Tanjug

19. 04. 2015. u 11:47

Komandant Oružanih snaga Irana general-major Hasan Firuzabadi izjavio je da SAD pružaju pomoć militantima Islamske države. Američki avioni donose oružje i novac

Иран: САД испоручују оружје и новац Исламској држави

Komandant Oružanih snaga Irana general-major Hasan Firuzabadi izjavio je da SAD pružaju pomoć militantima Islamske države (ID). On je naveo da Teheran poseduje podatke da američki avioni redovno sleću na aerodrome koje kontroliše ID, gde dopremaju oružje i novac.

Firuzabadi je naveo da „ljudi širom sveta treba da se bore protiv terorizma i štite pravo na život, a ne da teroristima obezbeđuju oružje i ogromna sredstva, zbog čega je ID sada najplaćenija oružana grupa na svetu“, prenosi Tas, pozivajući se na agenciju Fars.

„Dobili smo izveštaje da američki avioni sleću i uzleću sa aerodroma pod kontrolom ID. Sjedinjene Države ne bi trebalo da isporučuju oružje, novac i hranu Islamskoj državi, a zatim da se izvinjavaju jer su to, navodno, greškom uradili. Amerikanci tvrde da se bore protiv ID, ali njihova dela govore nešto drugo — oni vrše izviđanja“, izjavio je komandant iranske vojske.(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

termionatori

19.04.2015. 12:10

Neko to mora da finansira i snabdeva... Sve sami plaćenici, koji veze nemaju sa verom i islamom. A direktne isporuke su neophodne, jer se dosadašnji saveznici i snabdevači povlače iz igre, Turci dolaze pameti, a Saudijci promenili kralja, po pokušavaju i politiku, za sada samo pokušavaju.

To znamo odavno

19.04.2015. 12:40

...sto je i logicno, jer su ih oni i osnovali, da bi im vrsili posao onako kako zele.

Бајо Пивљанин

19.04.2015. 12:46

Испоручују оружје и новац,а од Исламске државе добијају нафту 25 долара по барелу.

Hasan seckati

19.04.2015. 16:31

pa moraju da ih snabdevaju posto su ih prethodno stvorili. ID je stvrena sa ciljom da SAD i Izraelu posluzi za slabljenje iranskog uticaja u regionu. I Al Kaida uvek ratuje tamo gde su ugrozeni americki interesi.

saša

19.04.2015. 18:10

Pa to je nasno svima,sem možda trolovima-zemljacima,koji žive u dve različite države, galebu i matiji sa "tisuću nickova",da su dotični kao i talibani osmišljeni u lengliju i vašingtonu,da bi u ime njihove bezočne nacističke pljačke azije,persijskog poluostrva i severne afrike,kao i moguća realna pretnja južnoj evropi.....odraživali nekažnjenje zločine nad tamošnim stanovništvom,uništavali cele države i ostavljali pustoš iza sebe,na koju besplatno treba da se "nasele" američke naftne kompanije.